Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9270133 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" пак поглежда към Мъри

"Лудогорец" отново гледа към Станимир Стоилов в опита си да намери треньор, който да върне успехите в Европа, научи "България Днес" от източник, запознат със ситуацията в клуба. Шампионът на България няма нито една точка в груповата фаза на Лига Европа и това удря както по самочувствието на отбора, така и по финансите на клуба. "Орлите" не са се отказали от намерението си да привлекат начело на тима Стоилов, но преговорите няма да бъдат лесни. Вариант с треньор от чужбина също е възможен, но "Лудогорец" натрупа горчив опит и ръководството е предпазливо. Нито един от привлечените специалисти извън страната не оправда надеждите, които му се възлагаха. Бруно Рибейро беше пълен провал, Пауло Аутори побягна толкова бързо, че дори е трудно да му се даде оценка, а Павел Върба си стегна куфарите, след като така и не успя с мечтания пробив в групите на Шампионската лига.

Миналата седмица в медиите се завъртя името на аржентинеца Антонио Рикардо Мохамед Матиевич като евентуален нов наставник на "орлите".

Реклама

Списъкът с потенциални треньори от България не е особено дълъг, след като през Разград вече минаха Ивайло Петев, Стойчо Стоев, Георги Дерменджиев, Димитър Димитров - Херо...

Станимир Стоилов е доказан майстор в изграждането на качествени отбори и игра в групите на Шампионската лига както с "Левски", така и с казахстанския "Астана". Но той не желае да коментира по никакъв начин интереса към него от страна на "Лудогорец" и вече отклони въпроси по темата при последния си разговор с "България Днес", дошъл след още първите информации, че е е желан на "Хювефарма Арена".

"Отдавна не коментирам слухове в българския футбол", лаконичен беше тогава Мъри.

Как ще се развие ситуацията с треньорския пост в "Лудогорец" предстои да се изясни, но при всички случаи временният наставник Станислав Генчев ще остане в клуба. Според нашия източник той се ползва с доверието на ръководството и може в бъдеще да бъде използван отново.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама