Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9271015 www.bgdnes.bg

Пищова коли теле за курбан

Раздава чорбата пред болницата във Велико Търново

Теле за курбан ще даде Митьо Пищова! Това ще се случи, след като пребори коронавируса, зарече се пред "България Днес" любимецът на народа.

"Само да се изправя на крака и ще заколя теленце за здраве. Ще дам курбан пред болницата и ще го раздам на лекари, сестри, бедни и бездомни", изповяда пред вестника вечният бохем от Арбанаси, който близо две седмици е на системи в COVID отделението на болница "Стефан Черкезов" в старата столица.

Реклама

Димитър Маринов постепенно се възстановява от коварния вирус, който го повали по време на възстановителни процедури в Павел баня. Откакто се прибира у дома, Пищова е отпаднал, без сили и с температура. Повече от седмица не спи и не яде. Апетитът му изчезва и минава през много тежък период.

"Държаха ме в линейка четири часа, докато решат какво да правят с мен. После ме вкараха в една стаичка в Спешна помощ, където ме държаха още три часа. Представяте ли си - седем часа мръзна като куче, щях да умра от студ. Добре че се обади шефът на хирургията, който ми е приятел, и ми съдейства да ме приемат", разказа още Митьо.

Маринов още не може да се изправи на крака, а по тялото му са закачени абокати, през които медицински сестри му вкарват всеки ден по няколко инжекции, а през останалото време текат банки с лекарства.

"Целият съм син. Не остана вена, в която да ме дупчат вече. Сестрите не могат да открият. Като швейцарско сирене съм. Но съм по-добре и искам стария живот - манекенки, джакузита, трапези", допълва ВИП пациентът.

Само преди година Пищова се подхлъзнал и наранил тежко три прешлена на гърба. В Израел лекари му имплантирали пластини с болтове в гръбнака, които да го държат.

Преди това Митьо преживял два инфаркта, едва не му ампутирали крака заради гангрена, месеци наред бе лекуван във великотърновската болница, придвижваше се с проходилка вкъщи и успя да се пребори за живота си.

Реклама
Реклама
Реклама