Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9273820 www.bgdnes.bg

Призрачен самолет в гората до Разград

Местните хора искат да стане музей или сладкарница

Призрачен самолет мистериозно е кацнал в гора край Разград.

Машината е със запазен корпус, но отвътре е изтърбушена, като липсват седалките и част от вратите. Легенди се носят откъде се е появил летателен апарат в средата на нищото, като се преплитат различно версии - от извънземна намеса до човешката небрежност. Интересното е, че около него няма писта и се засилва ребусът как се е озовал точно там.

Самолетът привлича към себе си не само търсачи на силни усещания, но и деца, които го използват за игра. Неизвестно кога около мистериозния обект е била поставена ограда, но на няколко места по нея има дупки и хора могат да преминават. Любители правят снимки, които приличат на пустеещите сцени от Чернобил, а наскоро мистериозният самолет беше заснет и с дрон, за да се види по-точно разположението му.

Реклама

Проверка на "България Днес" показа, че през 80-те години на миналия век летателният апарат е бил използван за военни учения за борба с терористи и спасяване на заложници. По-късно той е спрян от полети, защото е изчерпал техническия си живот. Но вместо да отиде за скрап или да бъде показван като музей, самолетът някак си се оказва в гората.

Жители на Разград призовават самолетът да не стои повече там, а да се превърне в символ на града. "Да го направят сладкарница, децата ще се зарадват максимално. Ако го преместят в входа на града и го пребоядисват, ще е супер впечатляващо. И доста хора отиват да го наблюдават от близко и да се снимат", е една от идеите за трансформацията на призрачната машина. Други искат тя да бъде поставена в центъра на Разград и да бъде достъпна за разглеждане, като вътрешността й бъде поне частично възстановена.

Машината на Тато е под водата

Правителственият самолет на Тодор Живков беше потопен в Черно море преди 9 години.

Машината беше спусната на 2 мили от курорта Св. св. Константин и Елена, на 22 метра дълбочина и беше превърната в изкуствен риф за тренировки на водолази. Самолетът Ту-154 е произведен през 1971 г., а след потапянето над него има място за плаване на малки кораби до 10 метра.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама