Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9280080 www.bgdnes.bg

Скандали в "Клуж" преди ЦСКА

Хаос и скандали царят в румънския "Клуж" преди домакинството срещу ЦСКА в Лига Европа. Отборът е без постоянен треньор след уволнението на легендата Дан Петреску.

За негов почти сигурен наследник се спрягаше бившият нападател на "Челси" Адриан Муту. За назначението му настояваше собственикът Нелуту Варга, но той е срещнал сериозен отпор сред останалите шефове и футболистите на тима. Лидерите на отбора са обявили, че не искат да работят с Муту, който наскоро класира младежкия национален отбор на Румъния за европейското първенство.

Реклама

"Никой не вярва, че Адриан може да се справи в "Клуж" - казват източници от клуба, цитирани в местните медии. - Той няма опит, а клубът се нуждае от професионален треньор, с резултати, с кариера зад гърба си, който ще дойде и ще свърши работа."

Муту имаше повече от скандална репутация като играч. През 2004 г. негов треньор в "Челси" става Жозе Моуриньо, който има информация, че румънецът злоупотребява с наркотици и алкохол. След направена проба Муту е спипан с кокаин в кръвта. Нападателят е уволнен от лондончани, наказан е за 7 месеца, а впоследствие клубът го осъжда да плати умопомрачителните 17 млн. евро обезщетение. Толкова са дадени за трансфера му от италианския "Парма".

Така "Клуж" ще бъде воден от досегашния помощник-треньор Валериу Бордеану срещу ЦСКА. На румънска земя "червените" ще търсят първия си гол в групите на Лига Европа.

"Ще играем, за да покажем едно добро ниво и да спечелим точки - заяви треньорът Бруно Акрапович. - Това е винаги моята цел, във всеки мач трябва да се играе с голямо желание и да покажем това, което искам аз, а то е да вземем точки. Засега нямаме здравословни проблеми. Ние сме ЦСКА, ние сме най-големият отбор в България и искам играчите да показват това. Нямам информация кой ще води "Клуж", това е техен проблем, аз не се занимавам с това. Искаме да покажем нашата игра и да спечелим. Знаем всички колко мача е играл нашият отбор, нормално е някой играч да е изморен. Може да се наложи да сменя някой футболист, но винаги искам да показваме добра игра. По всякакъв начин трябва да се опитаме да спечелим и пари, и точки. Не са ми поставени някакви цели от ръководството, но аз си поставям високи такива."

За победа в групите на Лига Европа се печелят 570 000 евро от наградния фонд на турнира, докато равенството ще докара в касата на ЦСКА 190 000 евро.

Реклама
Реклама
Реклама