Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9283659 www.bgdnes.bg

300 000 евро за "Левски" от млада звезда

Той липсва на отбора, обяви Стоянович

"Левски" ще се раздели в младата си звезда Станислав Иванов в скоро време. Той почти сигурно ще продължи кариерата си в бившия отбор на Христо Стоичков "Чикаго Файър".
Противно на появилите се информации "сините" ще вземат пари за трансфера на нападателя. В касата на "Герена" ще влязат около 300 000 евро, научи "България Днес". Трансферът трябва да бъде финализиран до края на годината. Самият Иванов вече се е разбрал за личните си условия с клуба от МЛС.
Юношата бе изваден от отбора лично от собственика Наско Сираков. Легендата на "Левски" се вбеси от отказа му да премине през лятото във втородивизионния германски "Ерцгебирге". Отказа и да продължи договора си с клуба, който изтича през лятото. Последният му мач датира от началото на октомври, когато трансферният прозорец все още бе отворен.
След идването на новия треньор Славиша Стоянович Иванов бе върнат в състава по настояване на наставника. В момента той е под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус. Изолацията му приключва след няколко дни.
"Не мога да кажа нищо за негов трансфер - обяви треньорът. - Не съм говорил по тази тема с никого от клуба. Моето желание е Стаси да се включи в отбора и да покаже всичко, което знае. Липсва на тима."
"Левски" записа втора победа за годината на "Герена" при повторния дебют на Славиша Стоянович начело на тима. С нова схема на игра "сините" надиграха "Локомотив" (Пд) с 1:0.
"Супер е, че започнахме с победа след всички проблеми през последния месец - заяви Стоянович. - Тази победа не мога да я опиша с думи. Беше труден мач. Бяхме компактни, дисциплинирани. Не сме в оптимално състояние. Трябва да се успокоим и да се настроим за новия мач след три дни. Момчетата дадоха всичко от себе си. Имаше добра комуникация между линиите. През второто полувреме отпаднахме физически, имаме къса скамейка. На някои постове нямаме алтернатива. Имам три-четири тренировки с целия отбор. Някои от играчите ги видях за първи път преди два дни. Спечелихме три много важни точки за самочувствието на отбора. Играчите приемат крачка по крачка новата философия. Трудно е да се каже как ще изглеждаме в следващите мачове. След края на първенството през декември ще видим. Но е удобство да имаш 2 или 3 варианта за схема. Радвам се за Илия Юруков. Помня, че аз го вкарах в първия отбор и му давах шанс. Не е в оптимална форма, но се раздаде. Доволен съм. Паулиньо има много добри качества, но въобще не е готов за игра. Имаше проблеми с вируса. Разговарях с него. Всичко е чисто с нашите отношения."
"Левски" подписа нов спонсорски договор с "Палмсбет" вчера. Той е за цялата 2021 година и е със сериозно завишени финансови параметри в полза на "сините" спрямо досегашния контракт.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама