Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9283790 www.bgdnes.bg

Маринела трепери за живота на Ветко

Силно притеснена за здравето и живота на подсъдимия бизнесмен Ветко Арабаджиев била неговата съпруга Маринела, разкриват близки до семейство.
Арабаджиев бил приет по спешност в COVID отделение на една от частните болници в София преди седмица. Състоянието му било толкова тежко вследствие на опасния вирус, че се наложило да бъде реанимиран. Според запознати бизнесменът е бил приет в болница, след като през последните седмици имал критично завишени стойности на туморни маркери. Той вдигнал температура, а след направените изследвания била установена инфекция. Медиците решили да тестват пациента за коронавирус, а пробата се оказала положителна. Заради това Арабаджиев бил преместен в COVID отделение. Последвал преглед със скенер, който показал сериозни увреждания на белите дробове.
В продължение на една седмица медиците лекували хотелиера по утвърдените протоколи за действие при коронаинфекция, обясняват запознати със състоянието на Арабаджиев. По думите им въпреки положените усилия за стабилизиране на пациента към момента нямало подобрение в клиничните показатели.


"Състоянието му никак не е добро. Всички близки са много притеснени", казва близък до фамилията. Той допълва, че семейството на Арабаджиев било много задружно, а опасната болест, застигнала главата на фамилията, буквално разтърсила от тревоги всички.
"Пиша, макар че ми се иска да крещя! Няма да стоя невидима, няма и да се смаля, защото на първо място съм майка и съпруга. Как вечер заспиват тези, които играят на зарове със съвестта си и във времена на паника и страх проявяват злорадо любопитство, надявайки се да изкарат новина как Арабаджиев е здрав и прав?", изригна в социалната мрежа Маринела Арабаджиева вчера. Тя допълва, че в момента съпругът й се бори за живота си, и дава подробности за състоянието му.
"Моят съпруг, който продължава да е на кислород, все още е в критично състояние с вторична бронхопневмония, трикратно завишени туморни маркери и съпътстващо тежко заболяване, което налага спешна операция, която не може да бъде извършена, докато не бъде напълно излекуван от коронаинфекцията! Днес аз се моля единствено за неговото оцеляване!", обяснява Маринела и благодари на всички, които в най-критичните моменти са проявили искрена загриженост и обич
Докато лекарите се борят за стабилизиране на хотелиера, той е под денонощна полицейска охрана, която била инсталирана пред COVID зоната. Причината за тези мерки е фактът, че бизнесменът е с мярка за неотклонение "задържане под стража" заради обвинението му от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. Ветко Арабаджиев, съпругата му, синът им Вълчо и още петима души души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари. Маринела е с мярка за неотклонение "домашен арест", но е с поставена електронна гривна за проследяване.
Арабаджиеви бяха задържани през март 2019 г. в имението на Георги Семерджиев - Жоро Шопа в Барселона и екстрадирани у нас. Семейството прекара повече от година зад решетките. В началото на ноември адвокатите им подадоха жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург за нечовешко и унизително третиране, погазена презумпция за невинност и задържане извън разумните срокове.


Вдигнаха им запорите

Върховният касационен съд отмени окончателно в края на октомври възбраните, наложени по искане на антикорупционната комисия на Сотир Цацаров върху недвижими имоти, собственост на "Виктория груп корпорейшън" ЕАД на съпрузите Арабаджиеви. Става дума за част от обезпечителните мерки за общо 379 444 968 лв., наложени по искане на КПКОНПИ на семейството и свързани с тях 9 други дружества. Решението на съда е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама