Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9285558 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова с бронз

Актрисата е трета в класацията на IMDb за изгряващи звезди

Отличията за Мария Бакалова продължават да валят.

Актрисата се нареди на престижното трето място в класацията на IMDb за изгряващи звезди. В топ 10 Мария попада, след като е била сред най-търсените актьори във филмовата платформа за изминалата година.

Бургазлийката се нарежда след Ейдън Галахър, който участва във фантастичния сериал "Академия Чадър". Първото място е отредено на Аня Чалотра, която блясва в главна роля в сериала "Вещицата".

Реклама

Филмовата платформа IMDb всеки ден е посещавана от над 200 млн. души от цял свят, голяма част от които търсят информация за Мария Бакалова. Само за няколко месеца родната актриса успява да покори огромната американска аудитория и да започне да трупа сериозни отличия в биографията си.

Мария стана и първата българка, която оглавява класацията за най-търсените актьори на филмовата платформа, след като взриви киноманите с участието си в "Борат 2". Бакалова попадна и в престижната класация на "Варайъти" - "10 актьори, които да гледате". В списъка са събрани десет актьори, които през годината са грабнали вниманието и според изданието си заслужава да бъдат гледани. В тази класация Бакалова грабна златото.

Мария е забелязана от кастинг агента Нанси Бишоп във филма "Бащата" на Международния филмов фестивал в Карлови Вари през 2019 г. След това Бакалова участва в дистанционно прослушване. След като е одобрена, заминава за Лондон, където по време на кастинга й се налага да пие вода от тоалетна и да се опита да яде риба от аквариум.

"Историята на Тутар е за силни жени", казва Бакалова в едно от последните си интервюта.

"Изкуството, което Саша прави, е създадено, за да направи света по-добро място", допълва Бакалова.

Според мнозина нашенката ще бъде номинирана за награда "Оскар". Желаем й успех!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама