Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9286488 www.bgdnes.bg

"Арсенал" прие 2000 фенове с маски и термометър

В своята 134 годишна история футболен клуб "Арсенал" е преживял какво ли не, но мачът срещу "Рапид" (Виена) в Лига Европа миналия четвъртък бе наистина специален.

"Артилеристите" имаха честта да станат първият елитен клуб в Англия, който приема публика след затварянето на стадионите заради пандемията от коронавирус. Така двубоят срещу австрийците, спечелен с 4:1, ще се запомни най-вече с жадуваното завръщане на запалянковците по трибуните. Макар и при спазването на редица неизбежни ограничения. На срещата са допуснати 2000 зрители при капацитет на стадиона от над 60 000. Билетите са продавани по схемата "първият дошъл е първи обслужен", известна в България като "по-бързият печели". Преди влизането на стадиона е измерена температурата на всеки един от шепата късметлии, успели да си купят билети. Те са длъжни да бъдат с маски по време на целия мач.

Да спазват дистанция помежду си и дори при гол на любимия отбор да не изразяват радостта си с прегръдки и целувки. На трибуните са осигурени средства за дезинфекция.
Капитанът на "Арсенал" Пиер Емерик Обамеянг не беше в групата на мача, за да бъде запазен за дербито с "Тотнъм" във Висшата лига, но стрелецът не пропусна да приветства запалянковците.
"Футболът е за вас, феновете - написа Оба в социалните мрежи. - Липсвахте ни. Толкова сме щастливи да ви приветстваме отново на стадиона. На тези 2000 привърженици по трибуните и на милионите по света искам да кажа едно: "Благодаря ви много за подкрепата. Ние сме заедно дори тогава, когато сме разделени".




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама