Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9288635 www.bgdnes.bg

Мотористи хранят бедни с риба

По примера на Христос 

По 100 порции ще раздават всяка събота и неделя до 1 април догодина 

По подобие на Христос мотористи ще нахранят бедни хора с риба и хляб за Никулден. Делото е част от благотворителната кампания "БФМ - Помощ на две колела", организирана от световната мотоорганизация Widows sons & Masonic Riders в България.

Добротворчеството ще се проведе в неделя по обяд в София и Разград, а вчера в Пазарджик беше раздадена топла рибена супа на нуждаещи се хора, изпаднали в затруднение вследствие мерките срещу пандемията от COVID-19.

Реклама

В 12 часа в неделя в специално изграден за целта пункт на площада пред сградата на Стария театър нуждаещите се ще получат топъл чай, хляб и традиционни празнични ястия при спазване на противоепидемичните мерки. Медицински екип на място ще дезинфекцира и ще измерва температурата на присъстващите. В същия час до спирка "Вишнева" в столичния квартал "Лозенец" ще бъдат раздавани на нуждаещи се супа, готвено ястие, хляб и вода. И отново лекари ще преглеждат идващите да похапнат вкусно на празника на св. Николай Чудотворец.

Основно ястие на празничната трапеза е рибата, по-специално шаранът. Поверието разказва как веднъж свети Никола влязъл в морето, по време на буря лодката му била пробита. Той извадил един шаран от морето и запушил дупката с него. Затова шаранът се смята за жертвена риба на трапезата в този специален ден.

"Надяваме се с раздаването на храна да върнем вярата, надеждата и още нещо на нуждаещите се наши съграждани в тези трудни за всички ни времена", заявиха героите на две колела.

Планира се доброто дело да се повтори за Коледа, Нова година и да продължи на големите християнски и национални празници. Мотористите в столицата са категорични, че всяка събота и неделя до 1 април 2021 година ще раздават по 100 порции топъл обяд, докато количеството бъде изчерпано.

В рамките на "Помощ на две колела" в началото на епидемията през март бяха осигурени лекарства за болницата в Разград и за настанените в Дома за стари хора с деменция. Тогава активно участие взеха и от мотоклуб "Лудогорски братя".

Реклама
Реклама
Реклама