Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9288821 www.bgdnes.bg

Проф. д-р Връбка Орбецова: Ванга прегоря от болката на хората

Вера Кочовска също се раздаваше прекалено много

Коя е тя
Проф. д-р Връбка Орбецова, д.м.н., е специалист по патобиохимия, лабораторна диагностика, метаболитни нарушения и диабет. Член е на Научното дружество на Балканския съюз по клинична лаборатория и онкология, на Американската асоциация по клинична химия, лектор е по алтернативна медицина. Била е депутат във Великото народно събрание. Автор е на енциклопедия по интегративна медицина. Проф. Орбецова е шеф на алтернативните лечители у нас - екстрасенси, билкари, акупунктуристи.

- Проф. Орбецова, започнаха коледните пости, доколко важни са те по време на пандемия?
- Постите не бива да се фаворизират, защото не са универсално полезни за всички. Не можем да не отбележим обаче, че при болшинството от хората те дават едно пречистване на душата и тялото. Ако говорим във физически аспект, то в този период се лишаваме от храни, които натоварват с доста шлака и отпадъчни продукти организмите ни и е добре да бъдат изхвърлени, за да сме здрави. И когато се разболеем от този коронавирус, по-лесно да го изкараме. Колкото до него, мен не ме е страх, но бих се ваксинирала веднага, защото съм човек с хронично заболяване и ако не го направя, по-зле за мен. Вярвам в науката.
- Постите сега не са ли опасни?
- Постите и отказът от материалното дават по-лесен достъп до т. нар. Божествено ниво. Храненето в никакъв случай не е някакъв порок. Без него не можем да живеем. От друга страна, прекомерното хранене, алчността, лакомията сякаш вървят ръка за ръка. Затова те са наречени пороци в религията.
- Вярвате ли, че енергията от всички лоши неща, които вършат хората, отива в Космоса и после се връща с още по-голяма енергия? Дали тя не е свързана с онова, което преживяват народите в момента?
- Съществуват няколко такива теории, които не са безпочвени. Те се изучават и от най-престижни институти, авторитетни учени работят по тях. Има една широко използвана хипотеза, главно от руската медицина, която казва, че отрицателната енергия отива в Земята. Положителната, свързана с любовта, обичта и доброто, в най-чистия смисъл, отива в Космоса. Планетите и Слънцето я отразяват и я връщат отново на Земята, като едно добро облъчване. И колкото повече положителна енергия се отправя към Космоса, толкова в по-голяма степен тя се връща към нас и ни помага, облагородява ни. А горката ни Земя приема лошата енергия и я натрупва в недрата си. До голяма степен зачестилите катаклизми - вулкани, земетресения, наводнения и пр., се обясняват с нея. Това и в древните книги е написано, това показват и нови проучвания.
- Според тази теория Земята е жив организъм, нали?
- Да, така се разглежда. Няма как отровите, които използваме в ежедневието, да не я нараняват. Освен това според квантовите физици започва да изтънява т.нар. геомагнитен щит, който ни предпазва от електромагнитното поле, което се намира между Луната, Земята и Слънцето. А продължи ли да изтънява той, ще се появи реалната заплаха за човечеството. Повечето големи държави вече са известени за тази опасност.
- Защо нацията ни е нещастна и боледува, проф. Орбецова? Как изведнъж 300 хиляди семейства се оказаха бездетни?
- Нацията ни е нещастна, защото е болна. А е болна, защото не се храни правилно, не живее правилно, не мисли правилно. Според последните резултати нaвиците ни, cвъpзaни c битa, като тютюнoпyшeнe, cтpec, oбeздвижвaнe, зaтлъcтявaнe, peжим нa xpaнeнe, алкохол водят до 70% развитие на онкологично заболяване. Само 30% зависи от генетиката дали ще се разболеете от рак.
- Т.е. всичките ни проблеми идват от начина на живот?
- Да! Сами си създаваме предпоставки, които можем да избегнем. Ето, за стерилитета голяма част проблема е у мъжете. Ако направим спермограма на повечето, ще видим силно намален виталитет. Всяко дете вече е с мобилен телефон. И разговарят с часове - облъчва се хипофизата, след което го пъхат в джоба до половите органи. После идва облъчването от висенето с часове пред компютъра, безжичния интернет, телевизора - живеем в безкрайно замърсена енергийно среда. Направо настръхвам, когато в автобуса видя дами с гол кръст - най-уязвимите части от човешкото тяло на показ. Дизайнерите на тесните дънки са толкова виновни, колкото и самите деца. Гинеколозите вече масово констатират, че повечето момичета са с тесен таз. Тоест възможността за естествено раждане все повече намалява и се увеличава честотата на секциото.
- Какво да правят, такава е модата...
- И диетите са много модерни. Мнозинството от девойките, естествено, се стремят да поддържат красива фигура, ама на каква цена? Като лекар клиницист съм възмутена от всички новоизлюпили се "здравни" центрове по красота. Непрекъснато пада и възрастта на сексуалните контакти. Което означава, че те много рано ще започнат да гълтат и контрацептиви. А какво са противозачатъчните, ако не информационни програми, които създават нов хормонално-регулаторен режим на тялото ни? В тази ранна, крехка възраст това може да се окаже катастрофално.
- Проф. Орбецова, вие помагате на хиляди пациенти с програмите, които правите. Какво точно лекувате?
- Метаболитни нарушения, диабет, автоимунни заболявания, стерилитет, кожни проблеми.
- Преди години направихте бум с твърденията си, че човек и на 100 години може да изглежда като на 50?
- Да. Дори докторската ми дисертация шокира колегите с разсъжденията ми. При изследванията ми за възрастови изменения при опитни животни се установи, че механизмите за регенериране са съхранени и готови да осигуряват благополучие и подмладяване на организма. Това беше в разрез с тогавашните схващания за стареенето и атеросклерозата. Даже разделих и съпоставих опитните животни на податливи и резистентни на атеросклероза и стареене и точно при резистентните тези механизми за регенериране се оказаха по-добре развити. Тези обратни механизми се наричат витаукт и те са естествени начини на организма да противодейства на остаряването. Наскоро рецензирах книгата на двама мои колеги - Пировски - фармаколог и лекар, баща и син, които говорят за тези малко познати механизми на подмладяване на организма.
- Как по-дълго да поддържаме този "витаукт", за да сме по-дълго млади?
- Системата витаукт се активира от положителни емоции, което е доказано с редица експерименти. Неслучайно човекът е създавал изкуство от зората на своето съществуване. Картини, вълнуващи мелодии, красива природа, забавления, удоволствия, радост от живота противодействат на болестите и забавят стареенето. Когато получаваме приятни изживявания чрез нашето емоционално тяло, то ги предава към вътрешните органи, системи, клетки посредством енергийните центрове. Тази информация се съхранява в паметта на тялото и клетките и не е трудно да я извикаме отново, за да си припомним тези мигове на наслада и удоволствие.
- Имате няколко срещи с баба Ванга. Тя вярваше ли в способностите на лечителите?
- Леля Ванга беше велика! Вера Кочовска също ми направи изключително впечатление. Помня една среща с Кочовска, тъкмо се беше върнала от СССР, където я бяха обявили за ясновидка №1, и много се гордееше. Но за първи път ще си позволя да кажа нещо за Вера. Тя се увлече от това признание. Аз обаче си помислих - ще прегориш, защото много се раздаваш. Така и стана. Двете с леля Ванга погълнаха толкова много човешки проблеми и болка, че защитните им механизми прегоряха. Но да, много пъти съм се срещала с Ванга и тя смяташе, че трябва да се доверяваме, но само на проверените лечители - билкари, чакръкчии.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама