Проф. д-р Връбка Орбецова: Ванга прегоря от болката на хората

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Проф. д-р Връбка Орбецова: Ванга прегоря от болката на хората

Вера Кочовска също се раздаваше прекалено много

Коя е тя
Проф. д-р Връбка Орбецова, д.м.н., е специалист по патобиохимия, лабораторна диагностика, метаболитни нарушения и диабет. Член е на Научното дружество на Балканския съюз по клинична лаборатория и онкология, на Американската асоциация по клинична химия, лектор е по алтернативна медицина. Била е депутат във Великото народно събрание. Автор е на енциклопедия по интегративна медицина. Проф. Орбецова е шеф на алтернативните лечители у нас - екстрасенси, билкари, акупунктуристи.

- Проф. Орбецова, започнаха коледните пости, доколко важни са те по време на пандемия?
- Постите не бива да се фаворизират, защото не са универсално полезни за всички. Не можем да не отбележим обаче, че при болшинството от хората те дават едно пречистване на душата и тялото. Ако говорим във физически аспект, то в този период се лишаваме от храни, които натоварват с доста шлака и отпадъчни продукти организмите ни и е добре да бъдат изхвърлени, за да сме здрави. И когато се разболеем от този коронавирус, по-лесно да го изкараме. Колкото до него, мен не ме е страх, но бих се ваксинирала веднага, защото съм човек с хронично заболяване и ако не го направя, по-зле за мен. Вярвам в науката.
- Постите сега не са ли опасни?
- Постите и отказът от материалното дават по-лесен достъп до т. нар. Божествено ниво. Храненето в никакъв случай не е някакъв порок. Без него не можем да живеем. От друга страна, прекомерното хранене, алчността, лакомията сякаш вървят ръка за ръка. Затова те са наречени пороци в религията.
- Вярвате ли, че енергията от всички лоши неща, които вършат хората, отива в Космоса и после се връща с още по-голяма енергия? Дали тя не е свързана с онова, което преживяват народите в момента?
- Съществуват няколко такива теории, които не са безпочвени. Те се изучават и от най-престижни институти, авторитетни учени работят по тях. Има една широко използвана хипотеза, главно от руската медицина, която казва, че отрицателната енергия отива в Земята. Положителната, свързана с любовта, обичта и доброто, в най-чистия смисъл, отива в Космоса. Планетите и Слънцето я отразяват и я връщат отново на Земята, като едно добро облъчване. И колкото повече положителна енергия се отправя към Космоса, толкова в по-голяма степен тя се връща към нас и ни помага, облагородява ни. А горката ни Земя приема лошата енергия и я натрупва в недрата си. До голяма степен зачестилите катаклизми - вулкани, земетресения, наводнения и пр., се обясняват с нея. Това и в древните книги е написано, това показват и нови проучвания.
- Според тази теория Земята е жив организъм, нали?
- Да, така се разглежда. Няма как отровите, които използваме в ежедневието, да не я нараняват. Освен това според квантовите физици започва да изтънява т.нар. геомагнитен щит, който ни предпазва от електромагнитното поле, което се намира между Луната, Земята и Слънцето. А продължи ли да изтънява той, ще се появи реалната заплаха за човечеството. Повечето големи държави вече са известени за тази опасност.
- Защо нацията ни е нещастна и боледува, проф. Орбецова? Как изведнъж 300 хиляди семейства се оказаха бездетни?
- Нацията ни е нещастна, защото е болна. А е болна, защото не се храни правилно, не живее правилно, не мисли правилно. Според последните резултати нaвиците ни, cвъpзaни c битa, като тютюнoпyшeнe, cтpec, oбeздвижвaнe, зaтлъcтявaнe, peжим нa xpaнeнe, алкохол водят до 70% развитие на онкологично заболяване. Само 30% зависи от генетиката дали ще се разболеете от рак.
- Т.е. всичките ни проблеми идват от начина на живот?
- Да! Сами си създаваме предпоставки, които можем да избегнем. Ето, за стерилитета голяма част проблема е у мъжете. Ако направим спермограма на повечето, ще видим силно намален виталитет. Всяко дете вече е с мобилен телефон. И разговарят с часове - облъчва се хипофизата, след което го пъхат в джоба до половите органи. После идва облъчването от висенето с часове пред компютъра, безжичния интернет, телевизора - живеем в безкрайно замърсена енергийно среда. Направо настръхвам, когато в автобуса видя дами с гол кръст - най-уязвимите части от човешкото тяло на показ. Дизайнерите на тесните дънки са толкова виновни, колкото и самите деца. Гинеколозите вече масово констатират, че повечето момичета са с тесен таз. Тоест възможността за естествено раждане все повече намалява и се увеличава честотата на секциото.
- Какво да правят, такава е модата...
- И диетите са много модерни. Мнозинството от девойките, естествено, се стремят да поддържат красива фигура, ама на каква цена? Като лекар клиницист съм възмутена от всички новоизлюпили се "здравни" центрове по красота. Непрекъснато пада и възрастта на сексуалните контакти. Което означава, че те много рано ще започнат да гълтат и контрацептиви. А какво са противозачатъчните, ако не информационни програми, които създават нов хормонално-регулаторен режим на тялото ни? В тази ранна, крехка възраст това може да се окаже катастрофално.
- Проф. Орбецова, вие помагате на хиляди пациенти с програмите, които правите. Какво точно лекувате?
- Метаболитни нарушения, диабет, автоимунни заболявания, стерилитет, кожни проблеми.
- Преди години направихте бум с твърденията си, че човек и на 100 години може да изглежда като на 50?
- Да. Дори докторската ми дисертация шокира колегите с разсъжденията ми. При изследванията ми за възрастови изменения при опитни животни се установи, че механизмите за регенериране са съхранени и готови да осигуряват благополучие и подмладяване на организма. Това беше в разрез с тогавашните схващания за стареенето и атеросклерозата. Даже разделих и съпоставих опитните животни на податливи и резистентни на атеросклероза и стареене и точно при резистентните тези механизми за регенериране се оказаха по-добре развити. Тези обратни механизми се наричат витаукт и те са естествени начини на организма да противодейства на остаряването. Наскоро рецензирах книгата на двама мои колеги - Пировски - фармаколог и лекар, баща и син, които говорят за тези малко познати механизми на подмладяване на организма.
- Как по-дълго да поддържаме този "витаукт", за да сме по-дълго млади?
- Системата витаукт се активира от положителни емоции, което е доказано с редица експерименти. Неслучайно човекът е създавал изкуство от зората на своето съществуване. Картини, вълнуващи мелодии, красива природа, забавления, удоволствия, радост от живота противодействат на болестите и забавят стареенето. Когато получаваме приятни изживявания чрез нашето емоционално тяло, то ги предава към вътрешните органи, системи, клетки посредством енергийните центрове. Тази информация се съхранява в паметта на тялото и клетките и не е трудно да я извикаме отново, за да си припомним тези мигове на наслада и удоволствие.
- Имате няколко срещи с баба Ванга. Тя вярваше ли в способностите на лечителите?
- Леля Ванга беше велика! Вера Кочовска също ми направи изключително впечатление. Помня една среща с Кочовска, тъкмо се беше върнала от СССР, където я бяха обявили за ясновидка №1, и много се гордееше. Но за първи път ще си позволя да кажа нещо за Вера. Тя се увлече от това признание. Аз обаче си помислих - ще прегориш, защото много се раздаваш. Така и стана. Двете с леля Ванга погълнаха толкова много човешки проблеми и болка, че защитните им механизми прегоряха. Но да, много пъти съм се срещала с Ванга и тя смяташе, че трябва да се доверяваме, но само на проверените лечители - билкари, чакръкчии.

Подигравали се на Мис България като малка

Подигравали се на Мис България като малка

Млада надежда ще пробва кариера в чужбина  Не изневерявам, все още си имам приятел! - отсича Теодора Мудева  Подигравки като дете отнасяла Мис България 2018 г. Теодора Мудева. Това разказа самата хубавица в откровен разговор с феновете си в мрежата. Миската разкри и други подробности от живота си. "Не изневерявам, защото уважавам човека

Слави няма да успее на изборите!

Слави няма да успее на изборите!

Луна се готви за президент, разпродава имоти Певицата не одобрява политическите мераци на водещия "Слави Трифонов няма шанс!" В това е сигурна фолклегендата Луна. Певицата, която дава заявка за следващите президентски избори, споделя в ексклузивно интервю за "България Днес", че няма да гласува на парламентарния вот. "Няма да гласувам

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Книги, брошури и учебници със спорно съдържание  Сексуални теми в просветата тревожат родители  Детска книжка с еднополови лебеди разбуни духовете през последните дни. "Мравин и планетата гора" разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му помагат две крилати дами, които живеят заедно. Главният герой се запознава и с два мъжки лебеда

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

Бившият ми приятел ме тормозеше, затова се разделих с него Коя е тя Биляна Лазарова, или още Биляниш, е модел, певица и майка. Преди няколко години печели в Тайланд приз за "Най-красива тийнейджърка в света". Пяла е в музикалния формат за деца "Големите надежди", където успява да стигне до финал. Едва на 19 години е

Най-четени

Скалата обезобрази щерката

Скалата обезобрази щерката

Кечистът и актьор Дуейн Джонсън може да има много таланти, но фризьорството не е от тях. Скалата, както е по-известен здравенякът, окепази прическата на двегодишната си дъщеря Тиана и си го призна в социалните мрежи. "Може и да съм плешив, но знам едно-друго за косата", написа Дуейн. Но се оказа, че впоследствие малката му принцеса все пак е

Жени си "събира багажа", Джаферович за миг се зарадвал

Жени си "събира багажа", Джаферович за миг се зарадвал

Звучи като виц, но не е! Евгения Джаферович от няколко дни отделя дрехи, за да ги препродаде през модна платформа. Идеята е да не се изхвърлят старите неща, които не се носят, а да се пуснат за продажба, като накрая идва процент от сделката. Но да се върнем на Жени - рови в гардеробите, събира, отделя, прибира по куфари

Фолккралицата Ивана в перфектна форма преди ЧРД: Разделих се с фалшивите приятели

Фолккралицата Ивана в перфектна форма преди ЧРД: Разделих се с фалшивите приятели

Поне 10 човека махнах от телефона си, изчистих всичко излишно - и в гардероба, и в мислите си "Най-хубавото, което ми се случи по време на пандемията, бе, че изчистих излишното от живота си - от телефона си махнах поне 10 човека, които не смятам, че трябва да фигурират там. Трябва да има ред в живота ни, преди неведнъж съм го казвала

Намериха работа на Цитиридис

Намериха работа на Цитиридис

Намриха нова работа на Цитиридир! На фона на все по-усилените слухове, че няма да продължи шоуто си и пада от екран, онзи ден комикът се пошегува със себе си и застана на "Витошка" с картонена табела в ръце, на която пише "Търся работа". Е, не трябваше да чака дълго време - веднага му предложиха да стане "сушист" - т.е. да прави суши

Щерката на Христо Сираков - Анна Мария: Татко, щеше да се гордееш с мен!

Щерката на Христо Сираков - Анна Мария: Татко, щеше да се гордееш с мен!

След като взе и моден сертификат, красавицата вече има първа поръчка "Татко, щеше да се гордееш с мен! Ти искаше образованието ми да е най-важното нещо в живота ми. Послушах те." Това сподели в нета на стори 22-годишната Анна-Мария, дъщеря на починалия бизнесмен Христо Сираков. Момичето споделя също, че още не може да прежали баща си

Ирина Тенчева няма да ражда повече

Ирина Тенчева няма да ражда повече

"Не искам да раждам повече." Това разкритие направи Ирина Тенчева. Половинката на продуцента на "Фермата" Иван Христов е майка на три деца. Едно от тях е плод на любовта й с телевизионера. А другите два са от предна връзка. "Трудно е с толкова много деца. Но казвам стоп на ражданията", призна в ефира на "Черешката на тортата" Тенчева

Глория глези бременната щерка

Глория глези бременната щерка

Пържени филийки, здравословна напитка и вкусно сирене. Така фолкзвездата Глория глези бременната си щерка Симона, видя "България Днес". "Мама е най-страхотната!" - похвали се дъщерята на певицата, която е в напреднала бременност и очаква първото си отроче. Съвсем скоро Глория ще стане баба и с трепет очаква детето да се появи на бял свят

Руши Видинлиев подлуди майка и дъщеря

Руши Видинлиев подлуди майка и дъщеря

Със старо фото от гимназията Руши Видинлиев пали женските страсти във виртуалното пространство посред ледения януари. "Обичам те", пише му Катето Евро, а Мила Роберт, щерката на Ваня Щерева, му праща дигитални сърчица и намеква, че не би му простила, ако върне времето назад и го срещне. Майка й, самата Ваня Щерева, също праща виртуално сърце

Цитиридис търси работа

Цитиридис търси работа

Шеговитото настроение на Николаос Цитиридис се засилва преди края на отпуската му. Водещият е сгащен насред "Витошка" от Поли Генова. Певицата щраква Цитиридис, който виси на пешеходната улица в центъра на София с табелка "Търся си

Чалгарка избухна: Имам три дипломи, не съм тъпа!

Чалгарка избухна: Имам три дипломи, не съм тъпа!

Новото лице в попфолка Цветина скочи срещу недоброжелателите на чалгата. Изпълнителката е ядосана, че постоянно фолкаджийките са спрягани за глупави и прости, и заяви, че има три дипломи за завършено висше образование. "Наистина ли мислите, че огромната част от българите, които слушат попфолк, не са интелигентни

Най-коментирани

Ваня Червенкова си татуира починалото куче

Ваня Червенкова си татуира починалото куче

Татус на починалото си куче си изрисува Ваня Червенкова. Бизнесдамата загуби най-добрия си приятел - малкият Бижу, който бе част от живота й почти 15 години. Червенкова отдава чест на кучето си, като го татуира по тялото си. Това няма да е последната рисунка за Ваня. Тя планира да изрисува всичко ценно в живота й върху себе си

Големият Васил Михайлов: Не съм и помислял да слизам от сцената

Големият Васил Михайлов: Не съм и помислял да слизам от сцената

Парното протече на звездата, шегува се с майсторите Васил Михайлов, голямата звезда на родния театър и кино, не е и помислял да слиза от сцената, сподели самият той. Наскоро се появиха писания, че великият актьор се оттегля в почивка. В което според него няма капка истина. "Тези, които твърдят, че спирам да играя, вероятно са заблудени от това

Подигравали се на Мис България като малка

Подигравали се на Мис България като малка

Млада надежда ще пробва кариера в чужбина  Не изневерявам, все още си имам приятел! - отсича Теодора Мудева  Подигравки като дете отнасяла Мис България 2018 г. Теодора Мудева. Това разказа самата хубавица в откровен разговор с феновете си в мрежата. Миската разкри и други подробности от живота си. "Не изневерявам, защото уважавам човека

Раздор в Темида връща дело срещу кмет

Раздор в Темида връща дело срещу кмет

Отново нищят тръби за скрап в Белово Магистрат не подписал мотивите срещу Костадин Варев Съдия, неподписал мотивите по делото срещу кмета на Белово инж. Костадин Варев, става причина то да бъде върнато на предходната инстанция. Така процесът за нанесени щети за над 48 хил. лв. тръгва отначало. Варев е обвинен

Слави няма да успее на изборите!

Слави няма да успее на изборите!

Луна се готви за президент, разпродава имоти Певицата не одобрява политическите мераци на водещия "Слави Трифонов няма шанс!" В това е сигурна фолклегендата Луна. Певицата, която дава заявка за следващите президентски избори, споделя в ексклузивно интервю за "България Днес", че няма да гласува на парламентарния вот. "Няма да гласувам

Полицай бе сниман да пътува в метрото без маска.

Полицай бе сниман да пътува в метрото без маска.

Новата звезда в "Левски" идва с бебе

Новата звезда в "Левски" идва с бебе

С бебе на няколко месеца и жена пристига в София очакваната нова звезда на футболния "Левски" Начо Монсалве. 26-годишният испанец вчера дойде в София, за да подпише своя контракт със "сините". Централният защитник е бил истински секссимвол за фенките в Нидерландия, където за последно игра в НАК (Бреда)

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Книги, брошури и учебници със спорно съдържание  Сексуални теми в просветата тревожат родители  Детска книжка с еднополови лебеди разбуни духовете през последните дни. "Мравин и планетата гора" разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му помагат две крилати дами, които живеят заедно. Главният герой се запознава и с два мъжки лебеда

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

Бившият ми приятел ме тормозеше, затова се разделих с него Коя е тя Биляна Лазарова, или още Биляниш, е модел, певица и майка. Преди няколко години печели в Тайланд приз за "Най-красива тийнейджърка в света". Пяла е в музикалния формат за деца "Големите надежди", където успява да стигне до финал. Едва на 19 години е

Станислав е рекордьор по дарена плазма

Станислав е рекордьор по дарена плазма

Дава осем пъти, спасява четиринайсет човека Виктория Стоянова На 14 души, болни от коронавирус, е помогнал Станислав Захариев, който постави рекорд по най-много дарена реконвалесцентна плазма - 8 пъти за почти два месеца. Всички дарявания са направени през седмица, от началото на декември до края на януари

Стара коалиция ръжда не хваща

Стара коалиция ръжда не хваща

"Здравей, как си, приятелю? Как, добре ли я караш?" Олицетворение на този шлагер станаха в столицата бившите депутати от ДПС Четин Казак и Александър Методиев. Бат' Сали и началникът в движението се срещнаха на жълтите павета, като отдалеч Казак и Методиев започнаха да се усмихват и да си махат, преди да поемат на разходка-раздумка

598 новозаразени с COVID-19 у нас - 4,5% от тестваните, 627 са излекувани

598 новозаразени с COVID-19 у нас - 4,5% от тестваните, 627 са излекувани

598, с 229 по-малко случая от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, или 4,5% от тестваните. За последното денонощие са направени общо 13 279 теста, oт които 3690 са PCR, а 9589 са бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система

Илиянa Йотова е с положителен тест за COVID-19, Радев с отрицателен

Илиянa Йотова е с положителен тест за COVID-19, Радев с отрицателен

Държавният глава Румен Радев се чувства в добро здраве и също е направил тест за коронавирус, който е с отрицателен резултат Вицепрезидентът Илияна Йотова е направила днес тест за коронавирус, който е с положителен резултат. Вицепрезидентът е в добро общо състояние с леки симптоми, взети са тестове от най-близките ѝ сътрудници

Мария Бакалова стана лице на "Диор"

Мария Бакалова стана лице на "Диор"

Френската модна къща "Диор" избраха бургазлийката Мария Бакалова за рекламно лице на новата си колекция пролет-лято 2021 г.! Българската актриса бе сред малкото отбрани гости от креативния директор на луксозната къща - Мария Грация Кюри, които получиха специална покана за "първия ред" на представянето на haute couture колекцията на марката

Протест пред Министерски съвет - "Марш към свободата" (ВИДЕО)

Протест пред Министерски съвет - "Марш към свободата" (ВИДЕО)

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас протестират в момента пред Министерски съвет срещу мерките на здравното министерство да отложи отварянето на ресторанти и заведения на 1 март. Акцията на недоволните собственици и служители е под мотото "Марш към свободата". Очаквайте подробности! Видео: България

Уникален Алберт Попов отново шести в Шладминг

Уникален Алберт Попов отново шести в Шладминг

Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)

Йорк оплют на Острова

Йорк оплют на Острова

Дуайт Йорк беше сред най-обичаните футболисти на "Манчестър Юнайтед" в годините, когато бележеше гол след гол за "червените дяволи", но от пример за подражание той се превръща в грешник, жертвал собствения си син. Бившият нападател има син от популярната на Острова красавица Кати Прайс-Джордан, но момчето страда от тежка форма на аутизъм

Дара Екимова остана без книжка

Дара Екимова остана без книжка

Без книжка остана Дара Екимова. Младата певица, която наскоро получи шофьорски документи, ще изчака малко, докато отново се качи зад волана. Дара е спряна за рутинна проверка, а полицията я глобява жестоко, тъй като щерката на Ива Екимова не е изрядна. "Прибирах се след 10 часови записи на новата ми песен. Беше много късно, когато ме спряха

Цеци с приятели за ЧРД

Цеци с приятели за ЧРД

За 41-вия си рожден ден Цеци Красимирова събра роднини и приятели на "външно парти". Красивата моделка получи над 20 подаръка от близките си, а от любимия мъж - "тайнствени неща". "С годините се научих, че човек няма нужда от много, за да е щастлив, и най-вече - щастието е нещо, което трябва да намерим преди всичко във вътрешния си свят

Рози в леглото за Гущерова

Рози в леглото за Гущерова

Една от най-глезените жени у нас несъмнено е Светлана Гущерова. Блондинката не спира да се хвали с малките подаръци и милите жестове, с които я радва съпругът й Хриси. Букет червени рози вместо закуска в леглото получи вчера моделът и дизайнер Светлана. Светлето вече се радва на двама наследници от бизнесмена - момиче и момче