Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9299196 www.bgdnes.bg

Мейзер не плаща кръвнината за удушения Ники

Анита Мейзер продължава да не плаща кръвнината за убития по непредпазливост неин съпруг Николай Димов, показа проверка на "България Днес". Година и половина след като присъдата й влезе в сила, скандалната силиконка все още си прави оглушки относно парите, докато си купонясва щастлива, обикаляйки Съединените щати.
С решение на Върховния касационен съд от февруари миналата година Мейзер бе призната за виновна по обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост на нейния съпруг. Наред с двете години затвор силиконката бе задължена от магистратите да плати и 100 000 лв. на майката на Ники - Петранка.
"Парите и до момента не са преведени", оплакаха се близки на Димов.
Нещо повече, те са убедени, че Мейзер прави всичко възможно, за да затрудни процедурата по принудително събиране на дължимото обезщетение за действията си. За тях няма съмнение, че силиконката се е готвила да избегне плащането още преди влизането в сила на присъдата. Така тя предвидливо прехвърля притежаваното от нея имущество на свои роднини. Твърди се, че изпразва и банковите си сметки. По този начин процедурата по принудително събиране на 100-те хиляди става безпредметна.


Последното действие на Мейзер е от средата на октомври тази година. Тогава тя официално се отказва пред съда от полученото наследство от свои роднини. Става дума за скъпарска вила заедно с парцел във варненския кв. "Траката" и апартамент в центъра на морската столица. Тяхната стойност многократно надхвърля дължимата от Мейзер сума към роднините на Ники. По закон при отказ да плати имотите могат да бъдат принудително продадени и нужните суми преведени на почерненото семейство на Димов. В случая след отказа от наследство на Мейзър това е невъзможно. По закон имотите би трябвало да преминат в ръцете на нейната дъщеря Жулиета, която не носи отговорност за действията на майка си.
По подобен начин Мейзер постъпи преди няколко години и с фаталния мезонет, където Ники издъхна, след като двамата опитват нестандартни секспрактики.
Освен имотите силиконката скоростно прехвърля и туристическата си фирма "Фор плей Холивуд" на своята дъщеря.
Отделно от това Анита Мейзер отказва контакти с близките на Ники, за да се разберат за обезщетението. Твърди се, че преди няколко месеца тя е избълвала доста остри думи, които могат да се тълкуват и като заплаха при поредния опит за връзка с нея.

Реклама


Роднините на Димов веднага след присъдата дадоха случая с кръвнината на съдия-изпълнител. Защитниците на силиконката от своя страна оспорват сумата. След като възраженията им са отхвърлени през лятото на миналата година, процедурата по принудително събиране на парите е задвижена. По това време на името на силиконката няма нищо, с изключение на гараж в краен варненски квартал и скъпарски джип. Гаражът през септември 2019 г. е продаден. Изпратено е и съобщение до близките на Мейзер за доброволно предаване на автомобила.
"След няколко разговора с дъщерята на Анита бе уточнен точният ден и час, когато джипът да бъде предаден. Това така и не се случи. След това от хора съседи разбрах, че предния ден автомобилът е изваден от гаража, където стои, и изчезва", обясни тогава пред "България Днес" роднина на удушения културист.
Скъпата кола според близки на Ники и до момента не е намерена.
Мейзер от своя страна продължава преспокойно да си обикаля по света и харчи пари на воля, забавлявайки се в компания на приятели.

Спасяват деца с парите

Близки на удушения Николай Димов са категорични, че лично нямат никаква нужда от парите. Те се заричат, че щом се сдобият с присъдените им 100 хил. лв., ще ги дарят за благотворителност. Час от сумата е предвидена за строителство или ремонт на храм. Останалите за лечение на болни деца. Все каузи, достойни за паметта на Николай Димов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама