Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9299215 www.bgdnes.bg

Жрици спасяват аверите на Митко Полицая

Жрици спасяват аверите на Димитър Митров - Митко Полицая! Погнатите като сводници излизат на свобода, след като проститутките заявяват, че не са принуждавани да практикуват древния занаят, а го правели по собствено желание! Това става ясно от определение на апелативния спецсъд, научи "Българи Днес".
В края на февруари т.г. криминалисти разбиват втора сутеньорска банда на Митко Полицая. През 2016 г. той е изправен да отговаря пред Темида за друга група за трафик на хора, каквато е правната квалификация за сводничеството. Докато т.нар. дело Нежен Октопод с близо 30 подсъдими се точи, соченият за тартор отново попада зад решетките. Компания му правят част от съпроцесниците му - Румен Русев, Александър Делииванов, Юсуф Илански, Людмил Цветанов и Анелия Стоянова.
Последните трима се жалват наскоро, че твърде дълго са задържани. Магистратите се съгласяват с тях, като отчитат, че за времето, в което са под процесуална принуда, рискът да извършат престъпление е намалял. Затова пускат Цветанов срещу 15 хиляди лева гаранция, Илански - срещу 10 хиляди, а Стоянова - срещу 7 бона.
Тримата подсъдими излагат и проблемите си от семейно, социално и здравословно естество. Цветанов и Стоянова трябвало да гледат малките си деца, а освен това и да се грижат за болни съпруга и родител. Проявената милост към тях е впечатляваща, предвид известната строгост на втората специнстанция.


Още повече че според събраните доказателства именно Цветанов и Стоянова са осъществявали контакти с труженичките и са ги мотивирали да предоставят сексуслуги срещу заплащане. Според разследващите бандата е действала от края на 2016 г. до 28 февруари 2020 г. в София, като е създадена с цел трафик на хора. На Цветанов и Стоянова са повдигнати и вторични обвинения за набирането на пет момичета.
Независимо че на Цветанов и Стоянова са повдигнати 6 обвинения, предвид личния им принос към групата, който не е включвал принуда или въвеждане в заблуждение или каквото и да било посегателство върху жертвите на трафика, а въвличането им е ставало основно по тяхна инициатива, отделно предвид чистото им съдебно минало, ангажиментите им към роднини и това, че до момента няма данни да са въздействали на свидетели, мерките им трябва да се облекчат, категорични са магистратите.
Те се смиляват и над Илански, срещу когото през 2018 г. има влязла в сила присъда. Той е признат за виновен за избит зъб, което според Наказателния кодекс се квалифицира като нанасяне на средна телесна повреда. Определено му е условно наказание, като сутеньорството, за което е погнат, попада в изпитателния срок. Така, ако бъде осъден за проститутките, ще трябва да лежи и за избития зъб. Въпреки присъдата съдиите отбелязват, че посегателството е станало преди шест години, и затова пускат и Илански на свобода срещу гаранция, която съответства на имущественото му положение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама