Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9306142 www.bgdnes.bg

Радев иска избори на 28 март. Алена: Ниска активност и война вещае датата

Изборите трябва да са на 28 март. Това отсече вчера президентът Румен Радев и попари сметките, че е възможно да отложи указа си за провеждане на вота за месец май.
"Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини, с всички мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве", отсече държавният глава. Така Радев прекрати спекулациите, че заради пандемията вотът може да бъде отложен.


Датата, избрана от държавния глава, обаче вещае ниска избирателна активност и доказателство, че президентът иска войната с кабинета да продължи. Това обяви пред "България Днес" топастроложката Алена, която направи анализ на избраната от президента дата за предстоящите избори.
"Войната продължава. Този е крайният ми извод въз основа на часа на изявлението на президента. Съмнявам се, че го е направил нарочно в този час, защото изявлението му е в негова лична година на ново начало, в месец на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, и в ден на съдбовно подчинение, който определям като ходене по ръба на бръснача. Съдбата ще изправи президента пред неприятни неочакваности, ако не е умерен в думите си, ако словесната му агресия продължава, ако прави опити да надскочи възможностите си", смята топастроложката.
Според Алена датата, на която президентът е избрал да съобщи деня на вота, показва много за характера му. "Денят на Луната, носител на меланхолия до обед всеки понеделник, ни подсказва, че чувствата и мечтанията на президента за нещо свързано с мястото му в българската политика ще направляват всички негови бъдещи действия, явни и подмолни.
Втората композитна дата на изборния ден и тази на президента ни дава информация, че той се стреми да си осигури бъдеща власт чрез формация, с която негласно да си гарантира оставането във властта след президентските избори. Този негов план ще претърпи крах, защото както планетите ни разкриват, хората, с които обмисля да предприеме тази крачка, са неподходящи и целящи неговия провал за сметка на техния успех. Изявеният нарцисизъм на този човек го е заобиколил единствено с ласкателите, които му дават погрешни съвети. Часът е на Марс и освен че орисва на агресия президента в предизборната кампания и в деня на изборите, ни разкрива нещо много важно. Войната с всички средства ще се води не само срещу известния враг ГЕРБ, а и срещу всички други партии, които биха могли да накърнят мечтанията на Радев за еднолична власт. Денят и часът на изявлението ни казват, че е възможна ниска избирателна активност. Изборният ден 28.03.2021 година е носител на амбиция и желание за ново начало, но пречупено през ураган от крайни емоции и заради общата вибрация на деня и заради Слънце и асцедент в Овен ще препъват и най-добрите изборни намерения на партиите. Агресията в предизборната борба ще е изявена, но няма да донесе гласове на тези участници в изборите, а ще отблъсне. Всеки опит за измама бързо ще бъде разкриван от хората", смята още Алена.
Според нея 28 март е "Денят на Слънцето, а часът на началото на изборният ден е също на Слънцето, което ще подкрепи честността и липсата на меркантилност".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама