Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9321376 www.bgdnes.bg

Нашенци въртят жрици в Австрия

В Австрия се подвизава поредната банда на български сводници! Нашенците завъртели сутеньорска схема с предлагане на проститутки, като освен в София пласирали жрици и в австрийския град Грац. Двама от петчленната престъпна група признават вина, за да получат леки наказания, научи "България Днес".
Споразумението е одобрено наскоро от спецсъдията Вилислава Ангелова. С него на участниците в сводническата афера Димитър Миланов и Татяна Денчева са наложени условни присъди от 10 месеца и 1 г. с 3-годишен изпитателен срок.
Двамата признават, че между ноември 2016 г. и април 2017 г. са участвали в организирана престъпна група за трафик на хора. За неин ръководител е сочен Милан Станков - бизнесмен, който официално се занимава с внос-износ, посредничество и търговия. Мъж със същото име е разкрит от студентката Елица Крайчева преди няколко години като човека, който я пребил, тормозил и заплашвал да я направи жрица.
Миланов е бивш съдружник със сочения за бос във фирма за търговия с медицинска козметика, а сега развива дружество за управление и стопанска дейност. Той е погнат само за участие в бандата и затова получава 10 месеца, колкото по всяка вероятност е и престоят му зад решетките.
Дамата в престъпната организация е със средно образование, разведена и безработна. Тя се изявявала като маман. Освен за участие в сутеньорската група е подпукана и че на два пъти навила момиче да предлага платени ласки. Отделни обвинения за трафик на хора са повдигнати независимо от съгласието на момичето да упражнява древния занаят, тъй като сводниците действали с цел да я използват за разврат - проституция и други форми на сексуална експлоатация. Обещавали й високи доходи от предлаганите сексуални услуги.
Преди време стана ясно, че всяка четвърта жрица в Австрия е българка. Германия и Австрия са сред топдестинациите, предпочитани от нашенките и техните сводници, следвани от Франция, Холандия и Белгия. След стряскащата статистика експерти призоваха да се предприемат действия за справяне с търговията с хора.
В края на 2011 г. Австрия е скандализирана от т.нар. случай "Монтана". Шестима българи, сред които трима мъже и три жени, са осъдени във Виена за склоняване към проституция, трафик на хора и сводничество. Те обещавали на жертвите работа и по-добър живот, но след пристигането им в Австрия жените били принуждавани чрез системно насилие и заплахи да проституират.
По време на процеса са представени снимки на някои от жертвите, на които се виждат посинените им от бой тела. Всички заработени от тях пари били отнемани и разпределяни между членовете на престъпната група. Сред трийсетината българки, станали жертви на трафик, има непълнолетна и умствено изостанала. Голяма част от жените са от най-бедните райони на Северна България, заради което и делото става известно в местните медии като случая "Монтана".
Друг любим похват на сводниците е да зарибят момичето с ухажване, да я откъснат от семейството й и да я заведат в чужбина, след което да я накарат да се продава. Стига се дотам, че при разбиването на една от българските банди в Австрия жената заработвала като проститутка, докато мъжът й сводник гледал малкото им дете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама