Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9348358 www.bgdnes.bg

Актьорът Калин Врачански: Управляващите първи да се ваксинират!

Дайте пример на хората, както го правят US президентите

Политиците да се ваксинират, за да дадат личен пример на хората. За това настоя пред "България Днес" актьорът Калин Врачански в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово.

"Управляващите казват постоянно: "Ваксинирайте се!". Обаче те трябва да дадат пример на хората! Първо те трябва да го направят, както ще се случва в другите страни. Редно е да е така. В САЩ и настоящият президент, и Барак Обама ще направят ваксинация в ефир, която да даде смелост на хората, които си задават множество въпроси около сигурността и надеждността на ваксините. Моят учител казваше: "Учете се от най-добрите!". А пък ние по презумпция гледаме да се сравняваме от по-големите страни за добро или за лошо", сподели пред вестника артистът от сериала "Братя" и "Господин Х и морето".

Реклама

Победителят в шоуто "Като две капки вода" актьор е категоричен, че ще очаква по-голяма сигурност в научните изобретения в медицината, за да се подложи на тях. "Най-големите притеснения на хората са, че времето е прекалено кратко и не са им достатъчно ясни страничните ефекти, които биха настъпили при ваксиниране. Ясно е, че трябва да се запазим и ваксинацията трябва да е пожелателна, а не задължителна, но е стряскащо например авиокомпании да въвеждат нещо като паспорт дали си ваксиниран. И тогава тя става задължителна. Това ще е ужасно, когато някой трябва да пътува. Ако наистина се въведе, ще трябва да се ваксинирам, защото работата ми е свързана с пътуване и да искам, и да не искам. Трябва да има още по-голяма сигурност, за да го направя и аз", размишлява изигралият Камен в сериала "Стъклен дом".

Трудна година на предизвикателства, в която се научава най-вече на търпение, изпраща Калин Врачански. Коледа и Нова година ще посрещне в най-тесен кръг само с най-близките си хора.

"Преди всичко искам да сме здрави, да имаме работа занапред и да не се притесняваме как да си изкараме хляба. Искам да имам възможност да се виждам с приятелите си, да не се притесняваме от това дали е безопасно. Пожелавам едни по-разумни, мъдри, сърдечни, некомпрометирани, несебични, мислещи за обществото ни политици да ни управляват", сподели актьорът и добави, че се надява парламентарнте избори да се проведат на 28 март и да не се отлагат.

Врачански никога не е пропускал възможност да гласува и смятам, че това трябва да се прави от всички с такова право. "За съжаление този път това, което ни предстои, ще бъде много тежко. Надявам се да не се отложат изборите, както се говореше. Надявам се да излезе една политическа партия напред, която да обедини хората около себе си. Дали ще е така обаче, не знам", размишлява превъплътилият се в елфа Работливко от филма "Smart Коледа" артист.

Най-хубавото през 2020 г. за Калин е, че семейството му и хората около него са живи и здрави. "Любовта е на шест. Но не обичам да споделям по темата. Гоня 40-годишен юбилей през юни 2021 г. Пожелавам си да имам интересни предложения както в театъра, така и в киното. За да бъде интересно и на зрителите, които гледат онова, което правя", казва още той.

Според него 30% капацитет в театрите не е достатъчен. "Особено за частните формати. Те не могат да си позволят да играят, защото се плаща наем, транспорт и хонорари на актьорите. За тях това не е приемливо", допълва Врачански. Желаем му здрава и успешна нова година!

Реклама
Реклама
Реклама