Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9348858 www.bgdnes.bg

Навръх Бъдни вечер поругаха гроба на убитите Дарина и Никол

Навъх празниците безбожници поругаха гроба на убитите Дарина Министерска и дъщеричката й Никол! Това съобщи потресената майка и баба Ваня Министерска в социалните мрежи. Почернената жена публикува снимки от вечния дом на дъщеря си и внучка си, на които се вижда, че мародери са изкъртили двете ангелчета, поставени отстрани на паметната плоча.


Ваня Министерска и близките на разстреляните Дари и Ники заварват поругания гроб навръх Бъдни вечер, когато отиват за пореден път да почетат паметта им. "Извикахме охраната, която общо взето каза, че нищо не може да направи, нищо не зависи от тях. Представител на администрацията също идва, като "съветът" беше - подайте жалба до директора на Гробищни паркове София, ама след празниците. Два пъти звънях на 112 и двата пъти отказаха съдействие, не могат да изпратят полиция, защото за сигурността на парка отговаря охраната от общинска охранителна фирма", вайка се Ваня Министерска.

Реклама

Тя открива капки кръв, които смята, че са от вандалите. По всяка вероятност те са се наранили, докато изкъртват статуите. Покрусеното семейство очаква съдействие от полицията за разкриване на грозния мародерски акт.

Това е третото посегателство срещу общия гроб на майката и детето. 

Преди година вандали скъсаха цветята, разхвърляха декоративните камъни и разритаха играчките. По-рано злосторници скъсаха некролога на Дарина. 

Делото за убийството на Дари и Ники продължава на 14 януари в Софийския градски съд. Подсъдим за жестокото престъпление е приятелят на Дарина и баща на Никол - Викторио Александров.

В броя на "България Днес" в понеделник, 28 декември, очаквайте разговор с почернената майка и баба Ваня Министерска.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама