Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9393744 www.bgdnes.bg

Кейт Мидълтън на 39 г. (Галерия)

Кейт Мидълтън днес навършва 39 години.

Тя е бъдещата британска кралица, когато съпругът й принц Уилям наследи трона от баба си Елизабет Втора и баща си принц Чарлз.

Нарича се Катрин Кеймбриджка (Catherine, Duchess of Cambridge),  но рождено й име е Катрин Елизабет Мидълтън (Catherine Elizabeth Middleton).

Реклама

Известна е като Кейт Мидълтън. Родена е на 9 януари 1982 г. в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямата от трите деца на Майкъл Франсис Мидълтън и съпругата му Карол Елизабет Голдсмит. Бащата на Кейт е авиодиспечер, а по-късно и пилот от "Бритиш Еъруейс", а майка ѝ е стюардеса. През 1987 г. родителите на Кейт основават фирма за кетъринг – Party Pieces, която се занимава с доставка на храна и украса за партита. Този бизнес превръща родителите на Кейт в милионери.

Първоначално Кейт учи в училището "Сейнт Андрюс" в град Пангбърн, Бъкшър, след което завършва Марлбъро Колидж в Марлбъро. След колежа Кейт учи история на изкуството в университета "Сейнт Андрюс", Файф, Шотландия. В университета тя се запознава с принц Уилям, който по това време прави магистратура в "Сейнт Андрюс".

Статутът ѝ на неофициална приятелка на уелския принц бързо привлича вниманието на медиите. Кейт става поредната жертва на жълтата преса и папараците във Великобритания. През 2005 г. от името на своята клиентка адвокатът на Мидълтън прави публично оплакване от поведението на медиите спрямо Кейт, като изтъква, че тя не е направила нищо, за да предизвиква такова обществено внимание към личността си.

През 2006 г. официално е съобщено, че Кейт Мидълтън ще получи лична охрана, осигурена от Департамента за кралска и дипломатическа сигурност. Заради това медиите правят предположения за предстоящ годеж между принца и Мидълтън.

Особено медийно внимание привлича тържеството по случай двадесет и петия рожден ден на Кейт. Принц Уилям и принц Хари, както и адвокатите на Мидълтън, заплашват медиите със съд, ако без позволение публикуват снимки от тържеството. Това принуждава медии като „Таймс, „Сън" и „Гардиън" да се откажат от публикуването на папарашки снимки.

Реклама

На 14 април 2007 г. вестник „Сън“ излиза с ексклузивната новина, че Уилям и Кейт Мидълтън са се разделили. Темата набързо е подхваната и от други медии, дори от BBC. Според разпространената версия Кейт и Уилям са се разделили по време на ваканция в швейцарския курорт Цермат. От Кларънс Хаус обаче отказват да дадат официално изявление с мотива, че не коментират личния живот на принц Уилям. Междувременно в медиите не престават да излизат спекулативни материали около причините за раздялата, които често се основават на анонимни източници. „Сън“ цитира близък приятел на принца, според когото Кейт е почувствала липса на достатъчно внимание от страна на Уилям. Вестникът подчертава, че принцът е прекарал известно време с друга жена, и че той, тогава на 24, се е почувствал твърде млад, за да се жени.

В една статия вестник „Дейли Мейл“ изтъква, че в кралския двор не са искали Уилям да прибързва с официални изявления за евентуален годеж и че той е предпочел военната кариера пред преждевременния брак. Вестникът съобщава, че един от приятелите на принца го е посъветвал да подходи по-небрежно към отношенията си с Кейт. В статията се предполага, че тя е очаквала твърде много в желанието си Уилям да демонстрира по-сериозно привързаността си към нея.

През юни 2007 г. се появяват съобщения за сдобряване, но Кейт и Уилям заявяват, че са само добри приятели. Двамата обаче се появяват заедно на много публични събития и много медии предполагат, че са изгладили отношенията си. Мидълтън е с Чарлз и Уилям по време на лов в Балморал и придружава Уилям на сватбата на братовчед му Питър Филипс, въпреки че самият принц отрича това. През април 2008 г. тя присъства на награждаването на Уилям в Кралския военновъздушен колеж Крануел, а на 16 юни е заедно с кралското семейство на церемонията по удостояването на Уилям с Ордена на жартиерата.

На 16 ноември 2010 г. от Кларънс Хаус официално обявяват, че Уилям и Кейт ще се оженят през 2011 г. Според съобщението те са се сгодили през октомври 2010 г., когато са били на почивка в Кения и по-точно по време на 10-дневна обиколка из резервата „Леуа“. Сватбата е планирана за 29 април 2011 г. Очаква се по това време принц Уилям да получи херцогска титла, с каквато по традиция се удостоява всеки мъжки член на британското кралското семейство, който се ожени. Предполага се, че Уилям ще получи някоя от титлите херцог на Кларънс, херцог на Кеймбридж, херцог на Съсекс, Кендъл, Авондейл и Стратърн. Като негова съпруга Кейт Мидълтън ще споделя херцогската титла и обръщението Нейно Кралско Височество.

На 29 април 2011 г. тя сключва брак с принц Уилям и получава от кралица Елизабет II титлата „херцогиня на Кеймбридж“.

На 22 юли 2013 г. рано сутринта Катрин, придружена от съпруга си принц Уилям, е приета в лондонската болница „Сейнт Мери“ с родилни болки. По-късно (около 22,30 часа българско време) е съобщено, че е родила момче, по-късно наречено Джордж. То е следващият британски престолонаследник.

На 2 май 2015 г., в 8,34 ч. лондонско време херцогинята на Кеймбридж Катрин ражда момиченце с тегло 3,7 кг. То получава името Шарлот.

На 23 април 2018 г. в 11:01 ч. Кейт ражда третото си дете – момченце с тегло 3,8 кг, наречено по-късно Луис.

Реклама
Реклама
Реклама