Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9395830 www.bgdnes.bg

Зидан бесен от заледен терен

Това не беше футбол, мачът трябваше да се отложи, ядосва се Зизу

Бесен от провеждането на мач в ледени условия беше старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан. Неговият тим не успя да вкара гол и стигна само до 0:0 при гостуването си на "Осасуна". Това попречи на "белия балет" да оглави временно класирането в Ла Лига.

Двубоят до последно бе под въпрос заради тежките атмосферни условия. Известно е, че Испания в момента е обхваната от снежната буря Филомена. Отборът на "Реал" едва излетя от летището в Мадрид. Теренът в град Памплона пък бе замръзнал и леко заснежен на места. В крайна сметка бе решено срещата да се проведе.

Реклама

"Това не беше футбол! Не знаем кога ще се върнем в Мадрид. Мачът трябваше да бъде отложен, но това вече е минало. Условията бяха много лоши", избухна иначе сдържаният Зидан.

"Вeче се повтарям, но това е истината. Направихме това, което ни наредиха. Сега трябва да помислим за възстановяването на футболистите. В четвъртък ни предстои нов мач и трябва да сме готови", добави Зизу. Той визира полуфиналната среща с "Атлетик" (Билбао) от минитурнира за Суперкупата на Испания. В другия сблъсък в сряда пък се изправят "Реал Сосиедад" и "Барселона".

Срещу "Осасуна" отборът на "Реал" не вкара гол в Ла Лига за първи път от 17 октомври насам, когато загуби с 0:1 от новака "Кадис". Първият точен удар към противниковата врата "белите" отправиха едва след почивката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама