Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9396397 www.bgdnes.bg

Цвети бие на "Аустрелиън Оупън"

Отлично започнаха участието си в квалификациите на "Аустрелиън Оупън" Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова. Двете се класираха за втория кръг на пресявките на първия за годината турнир от Големия шлем, които се провеждат в Дубай.

Пиронкова не остави шансове на японката Киока Окамура, която е щ238 в света. Българкато победи с 6:0, 6:1 за малко над час игра. 21-вата поставена в квалификациите пловдивчанка ще се изправи срещу една измежду корейката На-Лае Хан и австрийката Юлия Грабе във втори кръг.

Реклама

Престижна победа записа Шиникова. Тя победи 107-ата в света и втора поставена в квалификациите Осеан Доден с 7:5, 6:2. Българката владееше инициативата през почти целия мач, стигайки до успеха след 1 час и 20 минути игра. Така 29-годишната софиянка си осигури 35 000 австралийски долара и 20 точки за световната ранглиста, в която заема 202-ото място. Във втория квалификационен кръг тя ще играе с китайката Дзиа-Дзинг Лу.

Снощи своето участие в пресявките стартира Елица Костова, а днес на корта излиза и последната ни представителка - Виктория Томова.

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира АТП 250 в Анталия. Италианецът Матео Беретини се оказа непреодолима преграда пред пловдивчанина. Десетият в света победи втората ни ракета при мъжете с 6:2, 6:3. Кузманов напусна турнира с 32 точки за световната ранглиста. Те ще му донесат сериозен прогрес спрямо 298-ото място, на което е в момента. Българинът записа общо три победи в Анталия - две в квалификациите и една в основната схема, като за първи път в кариерата си достигна до втори кръг на турнир от подобна категория.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама