Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9400513 www.bgdnes.bg

Над 1300 стъпала изкачи на ръце Пламен

Проливен дъжд и студ максимално затрудниха рекорда 

Посвети успеха на майка си и фондация, която помага на деца с увреждания 

Над 1300 стъпала изкачи на ръце русенецът Пламен Атанасов!

Младежът с безгранични възможности направи рекорда си вчера по пътеката до паметника "Създатели на българската държава" в Шумен. Постижението му, което продължи над 5 часа, максимално беше затруднено от непрестанен проливен дъжд, мъгла и ниски температури. Вода от разтопен сняг се стичаше и по стъпалата, но въпреки това Пламен не намали темпото.

На няколко пъти човек от екипа му правеше масаж на ръцете, тъй като се оказа, че натоварването е изключително голямо. Пламен пиеше магнезий и вода, за да се подкрепя за физическото предизвикателство. Неотлъчно до него беше неговата майка, която вчера имаше рожден ден.

Реклама

Изкачването беше именно в нейна чест и в подкрепа на фондация "Александър Русев", която помага чрез плуване на деца с увреждания.

Критичен момент в предизвикателството настъпи около 1000-ото стъпало, когато започнаха схващания по цялото тяло. "Не мога да се откажа сега, защото цял живот няма да си го простя", заяви Атанасов и продължи катереното, макар че ръцете му бяха прогизнали и с мазоли по тях. Неведнъж той призна, че му е много трудно, но въпреки това продължаваше да се изкачва в стойка на ръце.

Това не е първо подобно предизвикателство за русенеца. През септември миналата година за три часа и 5 минути той покори връх Шипка. Отново на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала, като целта му беше да постави световен рекорд. От години Пламен се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама