Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9404477 www.bgdnes.bg

Красивите изпълнителки от 4Magic: 13 часа снимахме клип на -6 градуса

Пораснахме и сме по-дисциплинирани

КОИ СА ТЕ

4Magic са сред най-младите и талантливи изпълнителки на българската музикална сцена. Момичетата станаха победителки в петия сезон на "X фактор". Елия, Никол, Валя и Елеонора са родом от Пловдив и освен поп музика изпълняват и народни песни. През февруари 2018 г. излиза първата им песен - Together ("Вечерай, Радо"), която е смесица между съвременна и народна музика. През декември с.г. излиза втората им песен - "Колко ми липсваш". Текстовете и на двете песни са написани от самите певици. Следва "Вселена" през ноемри 2019 г., а наскоро и четвъртото парче - "Дай ми".

- Момичета, имате нов хит. Как се случиха нещата? С кого работихте по парчето?

Реклама

Елия: Нeтърпението да споделим с вас новата ни песен е голямо, защото чакаме този момент от вече година. Песента "Дай ми" създадохме по време на първото издание на международния творчески лагер за писане на музика - Sofia Songwriting Camp! Там имахме удоволствието отново да влезем в студио с нашия приятел и изключителен продуцент Моnoir, както и талантливата изпълнителка от Норвегия - ИНГА. Направихме песента само за ден и ни е една от любимите!

Елеонора: Процесът на работа беше много забавен и лек. Винаги сме били благодарни и радостни да работим с професионалисти. Както знаете, с Monoir създадохме дебютния си сингъл "Вечерай Радо", както и песента "Колко ми липсваш", така че той перфектно знае кое би звучало добре за нас като група и кое не. Влюбихме се в "Дай ми" още преди да я завършим, защото е различна от останалите песни, които сме правили до момента. Българския текст написахме ние четирите заедно с Венци Венц.

- Как протекоха снимките на видеото към песента? Кои бяха най-забавните и най-трудните моменти?

Валя: Всяка от нас беше изключително заредена по време на снимките, на моменти дори имахме чувството, че снимаме клип за първи път - толкова беше силна емоцията. Цяла седмица преди заснемането репетирахме хореографията с Тамара от балет "Нова". Режисьор на клипа е Люси Иларионов - изключителен професионалист! Едни от най-забавните моменти бяха в колата, където се подготвяхме и си почивахме, там падна голям смях. Снимахме около 13 часа на минус 6 градуса, което си беше предизвикателство. Но си струваше!

Никол: На всички ни беше много забавно през цялото време. За първи път снимаме с Люси Иларионов, но мисля, че доста добре се сработихме. Всички от екипа бяха много дружелюбни и сме им благодарни, че направиха максималното, за да издържим в студа и снимките да минат толкова гладко и неусетно.

- В предишното интервю споделихте, че сте щури, усмихнати и сплотени. Сега какво бихте добавили?

Реклама

Елеонора: Хмм... все още определено сме щури, но и усмихнати, сплотени и може би някак по-загадъчни.

Елия: Бих добавила, че сме още по-пораснали, дисциплинирани и отговорни.

Никол: И все по-щастливи!

- Каква година изпратихте? Как ви се отрази цялата тази ситуация с коронавируса, мерките за предпазване и самоизолация?

Елия: Беше трудна и различна година не само за нас четирите, но и за целия свят. Липсваха ни сцената, допирът с публиката и срещите с феновете. Въпреки това я изпратих с добро чувство, защото научих много нови неща за себе си, открих верни приятели и нови хобита. И все пак влизам в 2021-ва с голямо нетърпение (смее се).

Никол: Да, безспорно беше тежка година, но както всяка друга ние не спряхме да работим и да правим това, което обичаме, за което сме благодарни.

Валя: Аз лично извличам само позитивите от ситуацията през тази година - имах повече свободно време за себе си, отделих внимание на хобитата си и на музиката. Научих се да пазя още повече както себе си, така и близките си.

- Как и къде изкарахте празничните дни?

Елеонора: Споделих топлите празници с близките и приятелите си. Останах си вкъщи, но това нямаше как да ми попречи да се забавлявам и да си прекарам хубаво, даже напротив.

Елия: Единственото ми желание бе да прекарам празничните дни с любимите си хора, независимо как и къде. Това ми стига...

Валя: Ние с Никол също си бяхме у дома с близките, обградени от много любов, музика и вкусна храна!

- Има ли все още ученички сред вас? Как гледате на онлайн обучението?

Никол: Има, и четирите все още сме ученички, но аз, Валя и Елия през 2021-ва година завършваме 12-и клас, остава само Елеонора, която в момента е 11-и. Относно онлайн обучението аз не го предпочитам, по-лесно ми е да внимавам в час, когато съм в училище и имам живо общуване с учителите и съученици си.

Елия: Честно казано, нямаме търпение да завършим и да направим следващата стъпка от професионалното си развитие, а именно да постъпим в университет. За съжаление все по-малко можем да се насладим на последните училищни дни, защото онлайн обучението ни отнема възможността да контактуваме на живо и да бъдем заедно, в същото време е много натоварващо. Но полагаме усилия, за да завършим с отлични резултати и винаги се стремим да бъдем положителни.

Валя: На мен пък ми се отразява добре, но си давам сметка, че за повечето ученици не е така. С момичетата имаме страшно много други ангажименти освен училище и тази гъвкавост, която онлайн обучението ни предоставя, е голям плюс. Освен това имам доста изпити тази година, а така имам повече време да се подготвям самостоятелно.

Елеонора: Само аз от четирите съм все още 11-и клас. Справям се доста добре с ученето и материала, онлайн обучението не ми пречи или влияе по негативен начин. Винаги съм считала, че ако човек иска да учи, ще го направи, без значение от обстановката или положението. Просто трябват желание и добра концентрация.

- Сбъдва ли се мечтата ви за пробив зад граница? Какви нови проекти да очакват вашите почитатели?

Елия: Имаме много цели и мечти, които реализираме и ще продължаваме да сбъдваме с много труд и благодарение на "Вирджиния Рекърдс". Изключително се радваме, че за тази година хора от повече от 90 страни са слушали песните ни! Това е невероятно! Надяваме се някой ден да ви представим и първия си самостоятелен албум.

Никол: Мечтата ни се сбъдва все повече с всеки един изминал ден, за което изпращаме хиляди благодарности и към публиката си, без чиято подкрепа не бихме могли да постигнем всичко това! Това, което можем да обещаем, е, че ви очакват още много изненади и вълнуващи проекти от нас.

Реклама
Реклама
Реклама