Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9404594 www.bgdnes.bg

Поппандов СКОЧИ на Гери Дончева

И моделките са на първа линия, смее се Георги Мамалев

Актьорът възмутен как манекенката може да се ваксинира, а не някой учител или медик

Павел Поппандов скочи на Гери Дончева!

Актьорът недоумява как моделката се е ваксинирала срещу COVID-19 преди редица лекари, учители и хора в рисковата група.

Реклама

Както е известно, тв водещата бе едно от първите популярни лица, имунизирана срещу опасния вирус. Красавицата се дореди до "ценната течност", защото работи като пиар в столична болница. Моделката дори публикува видео в социалната мрежа, докато иглата пробожда ръката й.

"Не е редно тя да се ваксинира - каза пред "България Днес" Поппандов. - Лошото у нас е, че няма точен ред на поставяне на имунизацията. Също искам да попитам и защо се ваксинират общинските съветници в Сандански? Тези ли са на първа линия? За тях ли е най-необходимо да се ваксинират - за общинари и моделки. Първо трябва да се постави имунизация на всички лекари. След това на учителите. Следващите трябва да са възрастните - в това число и аз. А не млади и здрави хора. Естественото, че бих се ваксинирал. Чакам си реда", каза още пред вестника звездата от "Оркестър без име".

Друг участник в култовият филм - Георги Мамалевq е на мнение, че България е страната на моделките. Затова не е изненадан, че красавици са ваксинирани преди медици.

"И моделките са на първа линия - казва с ирония големият наш актьор. - Ако трябва да избираш между красавица и грозница, коя би взел? Ако не ваксинираме тях, кого друг - шегува се Мамалев. - Истината е, че ваксините трябва да се използват. Дали към момента се ваксинират всички от първа линия е друг въпрос", добавя още той.

Колегата му Антон Радичев е на малко по-различно мнение. Актьорът не вижда кой знае каква драма с ваксинирането на Гери Дончева.

Реклама

"Не е редно тя да е преди много рискови хора, ала щом няма желаещи към този етап, защо трябва да се хаби ваксината - споделя пред вестника Радичев. - По-добре да се използва, отколкото да се хвърли. Ваксините имат срок, в който са годни. Ако той отмине, те отиват в коша. Така разбирам аз имунизирането на Гери Дончева", каза актьорът.

Радичев е "за" ваксинирането. Той ще изчака реда си.

"Нека първо преминат хората на първа линия - лекари, учители. След това съм аз. Не бързам. Ще дойде и моят ред', добави актьорът, който разкри, че е в отлично здраве и не може да се оплаче от проблеми.

Носителката на короната "Мис Плеймейт" Диана Габровска смята, че няма лошо моделката Гери Дончева да се е ваксинирала, щом е имала тази възможност.

"Разбира се, с приоритет са лекарите. Ала всеки, които не в тази група и може да се имунизира, защо да не го направи? Всеки има права. Аз и моето семейство още не сме мислили по въпроса с ваксинирането. Това е нещо ново за целия свят. Затова не знам дали ще се ваксинирам", разкри последната победителката в конкурса "Мис Плеймейт".

Самата Гери Дончева също се изказа по казуса с нейната ваксина срещу COVID-19.

Красивата моделка си навлече гнева на куп хора, след като по време на процедурата бе облечена със секси черна рокля. Това също отприщи вълна от недоволство, както и, разбира се, нейното ваксиниране.

"С поставяне на ваксина срещу COVID-19 искам да дам личен пример на всички, колебаещи се да се имунизират. В това число и на хората на първа линия, които още имат съмнения дали да си я сложат. Искам да покажа на всички, които изпитват страхове, имат съмнения за конспиративни теории и несигурност, че няма нищо страшно. Слава Богу, нямам никакви негативни ефекти до момента. Нищо различно не чувствам след поставяне на ваксината. Нямам никакви неразположения. Не ме заболя. Няма болка и след това", обясни Дончева.

"България Днес" потърси за коментар по случая РЗИ - София, главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб за коментар по темата дали моделки трябва да се ваксинират преди рисковите групи. През целия ден двамата не отговаряха на обажданията, а устройството на пресцентъра на РЗИ бе изключено.

Георги Мамалев:

Ваксините ще се продават в аптеките

- Г-н Мамалев, преди седмици заявихте пред "България Днес", че ще ваксинирате срещу COVID-19. Записахте ли се за имунизация?

- При първа възможност ще се ваксинирам! Ако ми звъннат ей сега, в това лошо време (разговорът е проведен вчера - б.а.), паля и тръгвам към болницата.

- Различни хора, които не са на първа линия, получиха ваксина. Защо се стигна дотам?

- Според мен до няколко месеца ваксините ще се продават свободно в аптеките. Ако дотогава не съм се имунизирал по каналния ред, ще си купя. Преди години ваксините за различните грипове не бяха в свободна продажба. Но това се промени. По мое мнение и тази за COVID в един момент ще влезе на пазара. Така ще бъде още по-достъпна.

- Какво мислите за хората, които не желаят да се ваксинират?

- Всеки сам си носи кръста. Мен ме изкараха комунист в социалната мрежа, защото си изразявам мнението. А то е - вирус има и той е много сериозен. Слава Богу, засега с него си играем на котка и мишка. Още не е ме хванал (смее се). Не вярвам, че коронавирусът е конспирация. Изразих си мнението и започнаха да ме хейтят. Ала каквото и да правят, никога няма да стигнат до нивото на Георги Мамалев. Няма как да приема, че след като Тръмп вече не е президент на САЩ, вирусът ще изчезне. Или че Бил Гейтс иска да ни чипира. Това са пълни глупости! Не знам как на хората им хрумват подобни мисли. Явно карантината не им се отразява добре.

Реклама
Реклама
Реклама