Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9406358 www.bgdnes.bg

Как да изберем най-подходящата за нас кафемашина advertorial icon

Удоволствието от току-що приготвеното сутрешно кафе е несравнимо. И когато ободряващата напитка е приготвена с кафемашина вкъщи, тя е наистина чудесен начин да започнете деня. Преди да направите покупка обаче е добре да помислите какъв точно уред Ви е нужен. Отговорът на този въпрос трябва да бъде базиран най-вече на ежедневната Ви рутина.

Типът кафе

Най-често видът на кафето, което предпочитате, определя каква кафемашина да си купите. Безспорно е, че има разлика в начина на приготвяне на кафе лате, капучино или енергизиращо еспресо.

Ръчните еспресо машини са един от най-често срещаните и предпочитани видове. Те представляват бърз и удобен начин да си осигурите ежедневната доза кафе.

Автоматични кафемашини

Моделите от по-висок клас имат модул за смилане на кафе, като по този начин затварят целия цикъл на приготвяне – от меленето на зърната до готовата напитка и, при нужда – добавянето на мляко. Сравнително скъпи са и се използват предимно в търговски обекти, където е нужен по-голям капацитет на работа.

Кафе капсули

Те представляват модерен и лесен начин за приготвяне на топлата напитка. Кафемашините, работещи с капсули, са олицетворение на концепцията за удобство. Всяка капсула съдържа прецизно измерено количество кафе. Машините от този тип са лесни за употреба и представляват чудесен избор за хората с по-заето ежедневие.

Френска преса

Френската преса е уникален уред, с който полесен начин можете да извлечете най-доброто от сутрешното си кафе. В устройството им няма нищо сложно. Представляват права стъклена каничка с ръчна преса. Достатъчно е да я натиснете с ръка и горещата вода ще извлече вкуса и аромата от прясното кафе. Напитката ще е готова за консумация само за 3-4 минути.

Кафеварка

Макар и да не е точно кафемашина, кафеварката е сред често употребяваните уреди за приготвяне на кафе. Здравият й корпус се състои от контейнерче за вода, филтър за смляно кафе и отделение, в което след загряване се отделя готовата напитка. Обикновено капацитетът им е малък – средно 2-4 кафета. Те биха били идеален спътник за къмпингуващите – в тях може да се приготви кафе на лагерния огън, дори и да няма електричество.

Кафемашини с екстри

Не е нужно да ограничавате предпочитанията си само до чистото кафе. Чаят и капучиното са също приятни опции, а горещият шоколад е отличен начин да зарадвате и най-малките у дома. В случай че тази идея Ви звучи привлекателно, можете да се насочите към модел кафемашина, който предлага и тези допълнителни опции.

Други важни фактори при избора са наличното пространство в кухнята, предпочитанията Ви за дизайн и сумата, която сте готови да отделите за тази цел. Вариантите са разнообразни, а асортиментът от кафемашини на пазара – наистина богат.

Реклама
Реклама
Реклама