Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9408223 www.bgdnes.bg

Вили Сечкова става консул на Корея у нас

Бившата тв водеща е назначена на длъжността със съгласието на Министерския съвет

Виолета Сечкова става почетен консул на Корея у нас. Бившата телевизионна водеща е назначена на длъжността след одобрение от Министерския съвет.

Реклама

"По предложение на правителството на Република Корея Министерският съвет даде съгласие Виолета Сечкова да бъде назначена за почетно консулско длъжностно лице на Република Корея в България със седалище град Пловдив и консулски окръг, обхващащ територията на област Пловдив", се казва в официално съобщение на правителството.

От информацията става ясно още, че Сечкова е мениджър на фирма, която е официален ритейлър на корейската компания "Самсунг". По дефиниция "ритейлър" се нарича търговец, който продава стоки и услуги директно на небизнес потребители, които ги търсят с цел лична употреба. В правителственото съобщение се посочва, че от 2017 г. Република Корея има назначени почетни консулски длъжностни лица в Варна и Бургас.

В близкото минало Сечкова беше популярна с изявите си на малкия екран, въпреки че започва кариерата си като манекенка в модна агенция "Визаж Моделс". Става известна с участието си в телевизионното предаване "Сблъсък" по Би Ти Ви. След него води продукцията "Шоу Бъз" по Джи Ти Ви. През 2007 г. става водеща в предаването "Градски легенди" по ТВ2, където се запознава с известни личности като Орлин Павлов, Маги Желязкова, Деси Слава, Драго Драганов, Азис, Петя Дикова, Крум и т.н. След това започва да води "В джаза събота вечер" по Би Ти Ви.

През 2008 г. се снима за мъжкото списание "Максим" и е на неговата корица.

Впоследствие създава и продуцентска компания "Ноу фрейм", чрез която продуцира предаванията "Споделено с Камелия", "Нашенци", "5400", "Какво ви забърква Лео", "Факторът Кошлуков", "Уикенд с ТВ7", "В джаза събота вечер", "Комисията Павлов" и други.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама