Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9408656 www.bgdnes.bg

Естрадата отменя концерти

 Петя Буюклиева два пъти сменя датата, Лили пропусна цяла година

Сред най-засегнатите от коронавирус кризата несъмнено са представителите на българската естрада. Редица от обичаните от поколения българи звезди отмениха плануваните спектакли заради пандемията.
Съвсем наскоро стана ясно, че Петя Буюклиева за втори път сменя датата за големия си концерт-спектакъл "С мен бъди". Събитието по повод 40 години от началото на кариерата на Петя трябваше да се състои в края на юли миналата година, но се отмени за април месец тази година. Само преди дни стана ясно, че Петя отново е сменила датата и големият концерт ще е на 18 октомври.


"Хората се страхуват от вируса. Не е време за концерти. Това е спектакъл, който изисква много подготовка и финанси и най-вече желание у хората да посещават подобни събития" - споделя Буюклиева.
Най-засегната от пандемията е примата на българската естрада Лили Иванова. Живата легенда трябваше да отмени цялото си голямо турне за лятото на 2021 г. Решението бе взето с оглед на динамичната и нестабилна епидемиологична ситуация в страната и мерките, налагащи ограничения в организирането на масови културни мероприятия. Първият концерт е заплануван за края на другия месец, но всичко може да се промени в последния момент.
Звездният дует "Ритон" за първи път от години насам не направиха концерт в НДК. По традиция семейството пълни Зала 1 всяка година, но през 2020 г. пропуснаха и все още не е ясно дали тази година ще се решат да направят. Двамата работеха няколко месеца само на частни партита.
Голямата звезда Георги Христов също смени датите на голяма част от концертите си, но въпреки пандемията пя в редица градове в страната през изминалото лято. На него му предстои голям концерт в НДК през април, но продажбата на билетите върви трудно и не се знае дали няма и той да бъде отложен.


В края на юни трябва да се състои и отмененият общ концерт на сръбската звезда Лепа Брена и фолкпримата Глория. Той трябваше да е през септември миналата година, но пандемията осуети плановете.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама