Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9411308 www.bgdnes.bg

Боксьор стана фолкпевец

Травма на окото сваля Антонио от ринга 

Боксьор замени ринга с музикалната сцена!
20-годишният Антонио Асенов е най-новото попълнение на музикална компания "Пайнер", като младежът може да се похвали със значими успехи като спортист.
"Боксирах се до 2018 г., когато заради травма на окото трябваше да се откажа. Беше тежко решение за мен, но здравето е на първо място. От малък съм много музикален, все удрях по барабаните. Близък съм с изпълнителите Денис Теофиков и Емрах Стораро и покрай тях дойде идеята да започна музикална кариера. Вярвам, че с много дисциплина, воля и характер ще успея да пробия. Дано отново отворят нощните заведения, за да имаме места за публична изява", заяви пред "България Днес" Антонио, който ще използва рожденото си име за артистичен псевдоним.
Младежът взима участие в редица републикански първенства по бокс, а през 2017 г. е бронзов медалист на "Купата на България".
"Стигнах и до националния отбор, участвах и в много градски шампионати. Кариерата ми започна в залата на Кубрат Пулев, а впоследствие продължих в клуб "Локомотив" (София). За мен Кубрат е идол. Би се много мъжки с Антъни Джошуа. Не са много боксьорите в света, които ще издържат толкова рундове срещу него, още повече че беше преболедувал коронавирус", добави Антонио. Той е изключително благодарен към треньорите си Борислав Бояджиев, Борислав Георгиев и Роман Цветков, които са го научили на много.
"През новата година си пожелавам на първо място да съм здрав, а след това и успешна кариера. Вярвам, че ще се случи", завърши 20-годишното откритие на "Пайнер", който има няколко участия в клипове на колеги.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама