Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9417260 www.bgdnes.bg

Жената, която не спи от 14 години - Дания Начкова: Ванга предрече способностите ми

Не мога да спя от години, дори Джуна не можа да ми помогне

Коя е тя

Дания Начкова е биоенерготерапевт - от малкото у нас, които са с международно признати дипломи. Те й дават право да работи и в чужбина. Последният приз за особени заслуги към енергийното лечение Дания Начкова получава лично от д-р Харалд Визевдангер от научноизследователския център в Хановер, Германия. Това е призът "Свети Иван Рилски".

- Г-жо Начкова, в Плевен, където лекувате, сте известна като Дани Лечителката. От колко години се занимавате с диагностична енергийна практика?

Реклама

- Повече от 30 години лекувам. Най-вече помагам при гинекологични заболявания, болести на черния дроб, жлъчката и стерилитет. Мога да се похваля, че съм кръстница на над 200 деца у нас и в странство, появили се на бял свят след моята помощ. Това изключително много ме радва.

- Вярно ли е, че не можете да спите повече от 15 години?

- Вярно е, да. Медитирам често по 15 минути. Така тялото ми релаксира, но дълбок сън нямам. После взимам душ и се подготвям за посетители в кабинета си. Изморява ме единствено нещастието на хората, нищо друго.

- Кога получихте тази неспособност да спите?

- След като последователно умряха първо брат ми, а след това и сестра ми. На 27 г. от инжекция гентамицин, към която е алергичен, брат ми получава шок и почина. Девет месеца след него при операция на миома лекарите засягат и пикочния мехур на сестра ми. От инфекцията за часове и тя си отиде в ръцете ми. Тъжното е, че точно преди това аз посочих датата на смъртта й - 11 август.

- Трагедията ли отключи у вас лечителски сили?

- И не само. Аз съм наследствена лечителка. Майка ми е била такава, баба ми също. Но след трагедията способностите ми се засилиха. Първоначално смятах, че полудявам. Дори собствената ми майка не ми вярваше. С леля ми ходи при баба Ванга да се посъветва с нея за покойните ми брат и сестра и петричката пророчица казала: "А защо не питаш нищо за даскалицата, дъщеря ти, живата". Аз тогава бях учителка. Майка ми казала - тя е добре. А Ванга отвърнала: "Така е, но тя ще вижда хората със затворени очи". Случката накара майка ми да се замисли, но продължи пред роднините ни да споделя, че "нещо съм луднала". Дни след посещението при Ванга на мен една нощ ми се яви покойният ми брат. Каза ми: "До мен има момиченце на 6 години, удавило се е, казва се Емилия". На сутринта разказах на майка ми за това, а тя взе да ме успокоява, че сигурно е било кошмар. На другия ден обаче ми се обади сащисана, че като посетила покойните ми брат и сестра на гробището, до тях имало нов кръст с името "Емилия, на 6 години". От тогава всичките ми роднини и собствената ми родителка повярваха в способностите ми.

- Случката със съня изплаши ли ви?

- Да, в някаква степен, реших да я забравя и се посветих само на учителството. Точно тогава се преместих от Плевен в село Търнене, Плевенско, да преподавам. Избягвах да мисля за виденията си. Докато отново не се случи чудо. Точно на рождения ми ден - 5 юни, получих силно главоболие и припаднах. Явиха ми се роднини покойници, между тях пак брат ми и сестрата. Той ме гледаше с усмивка, докато тя ме буташе и викаше: "Не си за тук, махай се, имаш друга мисия". През това време виждах тялото си как се издига нагоре, как колежки и лекари се борят за живота ми. И толкоз. Изведнъж сякаш се събудих. Реших - ще лекувам страдащите. Тази случка за втори път преобърна живота ми. Така реших да се изследвам.

Реклама

- И къде го направихте?

- Първо в Научноизследователския център за биоенерготерапия при д-р Игнат Игнатов. В него определят с точност качествата и способностите на екстрасенсите и лечителите. За по-голяма сигурност се тествах и в Московския институт по диагностика и лечение при проф. Зенин. Серията от изпитания, на които ме подложиха в присъствието на лекари, учени и журналисти, доказаха силните ми енергийни способности. За всичко това съм получила сертификати, с които много се гордея. Дипломите ми са много. Но по-важно е как помагам на хората. Нощем докато всички спят, мъртвата ми баба ми диктува билкови рецепти. Уча и различни енергийни техники на въздействие за преборване с болестта. Знам и много молитви. Това е натуропатията, нещо, в което съм най-голям специалист. Лечението е много интересно. Защото зад всяка човешка болка има определени думички - части от Библията, които отключват оздравяването. Понякога чрез това решавам и други хорски проблеми, които не са свързани със здравословно състояние. Дори изпращам хората, които идват за помощ, в Троянския манастир при Богородицата Троеручица. За мен тя е една от най-силните български икони.

- Как изчиствате енергията си от болните?

- Именно така, като ходя по манастири, с християнски молитви и медитации.

- Билките ли са най-голямата ви тайна?

- Да, може да се каже. Когато дойде бездетна двойка в кабинета, първо ги изчиствам от отрицателните въздействия един по един. После установявам къде е индивидуалният проблем и започвам с лечението. Понеже всяка болест има за основа неврогенен срив в различните точки на тялото, т.е. в т.нар. чакри, въздействам първо върху тях. После включвам билки, молитви и, разбира се - рейки, учението на д-р Усуи. В повечето случаи ми се получават нещата. Черен дроб, жлъчка и камъни в бъбреците са най-лесни за лечение. Не са голям проблем и заболяванията на нервната система, но, виж, за рака, там съм сигурна, че трудно може някой да помогне. Особено ако болестта е започнала.

- Сега сте известна по целия свят, нали?

- Да. Канят ме навсякъде - ходя при болни в Германия, в Кипър и в Гърция, в Македония и Франция. Най-запаметяваща за мен е срещата ми с Джуна - известната руска лечителка. В Грузия отидох да помагам на главната юристка на външния ексминистър на СССР - Шеварнадзе. Жената имаше сериозно заболяване плюс псориазис. Помогнах й. Тогава помолих и самата Джуна да ми направи сеанс, с който да премахне моето безсъние. За съжаление не успя да ми въздейства. Вероятно силните ни енергии си взаимодействаха по някакъв начин.

- Консултирате ли по телефона?

- Да, енергийните ми способностите на лечителка се простират и надалеч. Мога да поставям диагнози и да въздействам на болните и по този начин. Достатъчно е да имам някакъв контакт с пациента - глас, снимка или просто да видя нещо написано от ръката му. После стигам до проблема и го решавам.

- Ще ви наследи ли някой от родата?

- Мисля, че внучка ми, която също се казва Дания. На нея съм предала всичко - тя има и трите нива на лечението рейки, знае много молитви, може да бае, надявам се да ме последва.

Реклама
Реклама
Реклама