Жената, която не спи от 14 години - Дания Начкова: Ванга предрече способностите ми

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Жената, която не спи от 14 години - Дания Начкова: Ванга предрече способностите ми

Не мога да спя от години, дори Джуна не можа да ми помогне

Коя е тя

Дания Начкова е биоенерготерапевт - от малкото у нас, които са с международно признати дипломи. Те й дават право да работи и в чужбина. Последният приз за особени заслуги към енергийното лечение Дания Начкова получава лично от д-р Харалд Визевдангер от научноизследователския център в Хановер, Германия. Това е призът "Свети Иван Рилски".

- Г-жо Начкова, в Плевен, където лекувате, сте известна като Дани Лечителката. От колко години се занимавате с диагностична енергийна практика?

- Повече от 30 години лекувам. Най-вече помагам при гинекологични заболявания, болести на черния дроб, жлъчката и стерилитет. Мога да се похваля, че съм кръстница на над 200 деца у нас и в странство, появили се на бял свят след моята помощ. Това изключително много ме радва.

- Вярно ли е, че не можете да спите повече от 15 години?

- Вярно е, да. Медитирам често по 15 минути. Така тялото ми релаксира, но дълбок сън нямам. После взимам душ и се подготвям за посетители в кабинета си. Изморява ме единствено нещастието на хората, нищо друго.

- Кога получихте тази неспособност да спите?

- След като последователно умряха първо брат ми, а след това и сестра ми. На 27 г. от инжекция гентамицин, към която е алергичен, брат ми получава шок и почина. Девет месеца след него при операция на миома лекарите засягат и пикочния мехур на сестра ми. От инфекцията за часове и тя си отиде в ръцете ми. Тъжното е, че точно преди това аз посочих датата на смъртта й - 11 август.

- Трагедията ли отключи у вас лечителски сили?

- И не само. Аз съм наследствена лечителка. Майка ми е била такава, баба ми също. Но след трагедията способностите ми се засилиха. Първоначално смятах, че полудявам. Дори собствената ми майка не ми вярваше. С леля ми ходи при баба Ванга да се посъветва с нея за покойните ми брат и сестра и петричката пророчица казала: "А защо не питаш нищо за даскалицата, дъщеря ти, живата". Аз тогава бях учителка. Майка ми казала - тя е добре. А Ванга отвърнала: "Така е, но тя ще вижда хората със затворени очи". Случката накара майка ми да се замисли, но продължи пред роднините ни да споделя, че "нещо съм луднала". Дни след посещението при Ванга на мен една нощ ми се яви покойният ми брат. Каза ми: "До мен има момиченце на 6 години, удавило се е, казва се Емилия". На сутринта разказах на майка ми за това, а тя взе да ме успокоява, че сигурно е било кошмар. На другия ден обаче ми се обади сащисана, че като посетила покойните ми брат и сестра на гробището, до тях имало нов кръст с името "Емилия, на 6 години". От тогава всичките ми роднини и собствената ми родителка повярваха в способностите ми.

- Случката със съня изплаши ли ви?

- Да, в някаква степен, реших да я забравя и се посветих само на учителството. Точно тогава се преместих от Плевен в село Търнене, Плевенско, да преподавам. Избягвах да мисля за виденията си. Докато отново не се случи чудо. Точно на рождения ми ден - 5 юни, получих силно главоболие и припаднах. Явиха ми се роднини покойници, между тях пак брат ми и сестрата. Той ме гледаше с усмивка, докато тя ме буташе и викаше: "Не си за тук, махай се, имаш друга мисия". През това време виждах тялото си как се издига нагоре, как колежки и лекари се борят за живота ми. И толкоз. Изведнъж сякаш се събудих. Реших - ще лекувам страдащите. Тази случка за втори път преобърна живота ми. Така реших да се изследвам.

- И къде го направихте?

- Първо в Научноизследователския център за биоенерготерапия при д-р Игнат Игнатов. В него определят с точност качествата и способностите на екстрасенсите и лечителите. За по-голяма сигурност се тествах и в Московския институт по диагностика и лечение при проф. Зенин. Серията от изпитания, на които ме подложиха в присъствието на лекари, учени и журналисти, доказаха силните ми енергийни способности. За всичко това съм получила сертификати, с които много се гордея. Дипломите ми са много. Но по-важно е как помагам на хората. Нощем докато всички спят, мъртвата ми баба ми диктува билкови рецепти. Уча и различни енергийни техники на въздействие за преборване с болестта. Знам и много молитви. Това е натуропатията, нещо, в което съм най-голям специалист. Лечението е много интересно. Защото зад всяка човешка болка има определени думички - части от Библията, които отключват оздравяването. Понякога чрез това решавам и други хорски проблеми, които не са свързани със здравословно състояние. Дори изпращам хората, които идват за помощ, в Троянския манастир при Богородицата Троеручица. За мен тя е една от най-силните български икони.

- Как изчиствате енергията си от болните?

- Именно така, като ходя по манастири, с християнски молитви и медитации.

- Билките ли са най-голямата ви тайна?

- Да, може да се каже. Когато дойде бездетна двойка в кабинета, първо ги изчиствам от отрицателните въздействия един по един. После установявам къде е индивидуалният проблем и започвам с лечението. Понеже всяка болест има за основа неврогенен срив в различните точки на тялото, т.е. в т.нар. чакри, въздействам първо върху тях. После включвам билки, молитви и, разбира се - рейки, учението на д-р Усуи. В повечето случаи ми се получават нещата. Черен дроб, жлъчка и камъни в бъбреците са най-лесни за лечение. Не са голям проблем и заболяванията на нервната система, но, виж, за рака, там съм сигурна, че трудно може някой да помогне. Особено ако болестта е започнала.

- Сега сте известна по целия свят, нали?

- Да. Канят ме навсякъде - ходя при болни в Германия, в Кипър и в Гърция, в Македония и Франция. Най-запаметяваща за мен е срещата ми с Джуна - известната руска лечителка. В Грузия отидох да помагам на главната юристка на външния ексминистър на СССР - Шеварнадзе. Жената имаше сериозно заболяване плюс псориазис. Помогнах й. Тогава помолих и самата Джуна да ми направи сеанс, с който да премахне моето безсъние. За съжаление не успя да ми въздейства. Вероятно силните ни енергии си взаимодействаха по някакъв начин.

- Консултирате ли по телефона?

- Да, енергийните ми способностите на лечителка се простират и надалеч. Мога да поставям диагнози и да въздействам на болните и по този начин. Достатъчно е да имам някакъв контакт с пациента - глас, снимка или просто да видя нещо написано от ръката му. После стигам до проблема и го решавам.

- Ще ви наследи ли някой от родата?

- Мисля, че внучка ми, която също се казва Дания. На нея съм предала всичко - тя има и трите нива на лечението рейки, знае много молитви, може да бае, надявам се да ме последва.

Топастроложката Алена: ГЕРБ печели, но работеща коалиция е малко вероятна

Топастроложката Алена: ГЕРБ печели, но работеща коалиция е малко вероятна

Партията на Слави е формация на омразата, Васил Божков е безсмислен играч Какво говорят звездите за номерата на бюлетините, които във вторник получиха чрез жребий регистрираните за вота политически партии? Топастроложката Алена разкрива специално за читателите на „България Днес“. „Всички дати, свързани с изборите на 4 април 2021 година

Българка направи Кличко от захар и шоколад

Българка направи Кличко от захар и шоколад

Силвия Колева част от световно изложение за шоколадови изделия Владимир Кличко от захар и шоколад! Уникален шедьовър, сътворен от майсторката сладкарка Силвия Колева. Детайлното и перфектно изработено захарно творение ще бъде представено този месец по време на традиционното световно изложение за шоколадови изделия

Генерал Владимир Вазов оживява

Генерал Владимир Вазов оживява

3-метров паметник на героя от Дойран вдигат признателни родолюбци в Борисовата градина Славният генерал Владимир Вазов оживява! 3-метров паметник на победителя от Дойран вдигат признателни родолюбци от България и Канада. Те финансират патриотичното дело, а монументът ще бъде положен в Борисовата градина в столицата на т. нар. "генералска алея"

Стефания купи картина от Зуека

Стефания купи картина от Зуека

Красивата актриса Стефания Колева си купи блестящата картина "Съседите" от колегата Васил Василев-Зуека. "Съседите поеха по съседски към Стефания", похвали се актьорът с невероятен талант във фейсбука си. От половин година насам Зуека показа таланта си на цяла България, а с негови картини разполагат не само популярни лица, но и обикновени хора

Най-четени

Галена размаза Преслава

Галена размаза Преслава

Пореден удар нанесе Галена на Преслава. Родената в Смядово изпълнителка бе избрана за "Фолкидол" в категория жени. На второ място остана вечната конкурентка на Галена - Преслава. Разликата в гласовете между двете е огромна. Галена води с повече от 5000 вота. На почетната стълбичка се качи и ДесиСлава

Пресъхнаха каналите във Венеция (Снимки)

Пресъхнаха каналите във Венеция (Снимки)

Прочутите венециански канали почти пресъхнаха, предаде БНТ. Любимият на туристите град представлява странна гледка заради отлива, който остави каналите му сухи. На места нивото на водата е 48 сантиметра, лодките и гондолите стоят неизползвани. Пресъхналите канали не са съвсем необичайни за Венеция. Основният враг на Серенисима обаче са

Саня Борисова е сама

Саня Борисова е сама

"Сама съм. В момента няма мъж в живота ми." Това разкри актрисата Саня Борисова. За последно красавицата бе с Ники Илиев. Двамата се разделиха след дългогодишна връзка. Саня не страда от това, че е е без мъж. "Не трябва да се изживяваме като половинки на някого или нещо, а да сме себе си", категорична е бившата на Ники Илиев

Кралят на бисерите Пената атакува парламента 

(Ето и най-големите изцепки на Стратега)

Кралят на бисерите Пената атакува парламента (Ето и най-големите изцепки на Стратега)

Номинацията на футболната легенда Димитър Пенев за депутат от листата на коалицията Валери Симеонов-Веселин Марешки изненада мнозина. Стратегът от Мировяне е прочут с футболните си успехи като ръководител на националите по време на САЩ' 94, но и като един от най-големите творци на футболни бисери. Вестник "България Днес" припомня някои от

Зайнеб сключи брак с милионера Стоян Балевски

Зайнеб сключи брак с милионера Стоян Балевски

Семейството му ме приема, нямам никакъв проблем с тях, казва бившата репортерка на Гала Зайнеб Маджурова и милионерът Стоян Балевски официално са семейство. Двойката е сключила тайно брак преди няколко месеца. Церемонията е била в тесен кръг заради пандемията от коронавирус. За това призна бившата репортерка на Гала

Гимнастичка с шпагат между две коли (Видео)

Гимнастичка с шпагат между две коли (Видео)

Впечатляващ шпагат между две коли направи гимнастичката Катрин Тасева. Състезателката пусна видео в социалните мрежи, което за кратко време събра десетки хиляди гледания. Видеото е заснето в непосредствена близост до храм-паметника "Св. Александър Невски" в столицата, а за любопитния номер са използвани две тузарски превозни средства

Цвети Разложка в Дубай по женски

Цвети Разложка в Дубай по женски

В компанията на няколко дами Цвети Разложка почива в Дубай. Миската е там заедно с още няколко носителки на корони за красота, като се наслаждават на топлото време и космополитната архитектура в емирството. Освен с дамите Разложка е и със сина си, а двамата се снимаха насред пустинята. Снимки:

Мис България забърса нов милионер

Мис България забърса нов милионер

Радинела забрави възрастното си гадже, празнува рожден ден с новия в Дубай Адреналинка и миска! Какво повече да иска един мъж от гаджето си?! Новият на Радинела Чушева получава и двете накуп, отблагодарява й се с почивка в Дубай. Ради успя да завърти главата на роден богаташ и за отрицателно време забрави далеч по-възрастното от нея гадже

Кака Лара става тъща

Кака Лара става тъща

Горчиво ще скандират съвсем скоро кака Лара и Владо Береану. Дъщеря им Бернарда се сгоди за приятеля си Сотир Мелев. По случай третата година от старта на тяхната връзка Сотир коленичи пред Бенджи и иска ръката й. За щастливото събитие се похвалиха и двамата актьори, като публикуваха снимка на пръстена в социалните мрежи. "3 години. Обичам

Шофьор в Пловдив нарушава всички правила

Шофьор в Пловдив нарушава всички правила

Шофьор в Пловдив не може да паркира нормално. За това сигнализира негов съгражданин, който е заснел въпросния водач, който в няколко различни ситуации паркира против всички правила. Снимки: Младен

Най-коментирани

Топастроложката Алена: ГЕРБ печели, но работеща коалиция е малко вероятна

Топастроложката Алена: ГЕРБ печели, но работеща коалиция е малко вероятна

Партията на Слави е формация на омразата, Васил Божков е безсмислен играч Какво говорят звездите за номерата на бюлетините, които във вторник получиха чрез жребий регистрираните за вота политически партии? Топастроложката Алена разкрива специално за читателите на „България Днес“. „Всички дати, свързани с изборите на 4 април 2021 година

Акад. проф. Петър Иванов: 20 г. затвор, ако отричаш турското робство

Акад. проф. Петър Иванов: 20 г. затвор, ако отричаш турското робство

Игото ни е било по-голямо като страдания, мащаби и време от Холокоста  КОЙ Е ТОЙ Акад. проф. Петър Иванов е роден в Русе на 5 юли 1946 г. Има 30 монографии, стотици публикации у нас и в чужбина и множество изследвания, около 50 книги за демография, психотерапия и социална психология, ръководство за справяне с вредни навици и зависимости

Димо Алексиев ала Ибрахимович

Димо Алексиев ала Ибрахимович

Досущ на футболиста Златан Ибрахимович заприлича Димо Алексиев. Актьорът връзва косата си като босненския таран и има същата мускетарска брадичка, видя зоркото око на "България Днес". Алексиев използва хубавото време в последните дни, за да си направи слънчева разходка из централните улици на София. Снимки: България

Д-р Анета Иванова: Даряваме кръв 14 дни след втората ваксина

Д-р Анета Иванова: Даряваме кръв 14 дни след втората ваксина

Отлив на безвъзмездните жестове заради пандемията от COVID-19  "С настъпване на масовата ваксинация имаме приети стандарти. Кръводарител може да бъде човек, който се е ваксинирал с втора ваксина и е минал период от 14 дни." Това обяви д-р Анета Иванова от центъра по трансфузионна хематология. През последните дни в някои акции за даряване на кръв

Тълпи за Гунди на плажа

Тълпи за Гунди на плажа

Аспарухов на почивка на Златни пясъци Лятото на 1966 година. Дни след края на участието на България на световното първенство в Англия. Спокойствието на плажа в Златни пясъци в миг е взривено. Причината е появата на нов плажуващ. Всенародния любимец Георги Аспарухов. Голямата звезда на българския футбол избира курорта до Варна за кратката си

Българка направи Кличко от захар и шоколад

Българка направи Кличко от захар и шоколад

Силвия Колева част от световно изложение за шоколадови изделия Владимир Кличко от захар и шоколад! Уникален шедьовър, сътворен от майсторката сладкарка Силвия Колева. Детайлното и перфектно изработено захарно творение ще бъде представено този месец по време на традиционното световно изложение за шоколадови изделия

За сияеща кожа

За сияеща кожа

"5 стъпки преди крема" (изд. "Колибри") ще ви предостави ценна информация за типовете кожа и подходящите козметични средства и процедури. От книгата ще разберете важни подробности за пилинга, хиалуроновата киселина и слънцезащитните продукти, както и за това как се променя кожата с времето и за грижите, които могат да забавят стареенето

Алън Пардю поема ЦСКА от лятото

Алън Пардю поема ЦСКА от лятото

Техническият директор на ЦСКА-София Алън Пардю е подготвян за следващ треньор на клуба, научи "България Днес". Той може да поеме отбора най-рано през лятото. Това ще се случи, ако "червените" не спечелят трофей през този сезон. Настоящият наставник Бруно Акрапович е получил ултиматум от ръководството

Генерал Владимир Вазов оживява

Генерал Владимир Вазов оживява

3-метров паметник на героя от Дойран вдигат признателни родолюбци в Борисовата градина Славният генерал Владимир Вазов оживява! 3-метров паметник на победителя от Дойран вдигат признателни родолюбци от България и Канада. Те финансират патриотичното дело, а монументът ще бъде положен в Борисовата градина в столицата на т. нар. "генералска алея"

Бони пише сигнал до ГДБОП

Бони пише сигнал до ГДБОП

Фенове си търсят измислени парични награди заради фалшив профил, звънят й непрекъснато Поредна звезда е ужилена от измамници. Изфабрикуван профил в социалните мрежи раздава измислени парични награди от името на Бони. Певицата сама предупреди почитателите си през официалните си страници. "Както народът казва, "за някои сватба, а за други брадва"

Димо Алексиев ала Ибрахимович

Димо Алексиев ала Ибрахимович

Досущ на футболиста Златан Ибрахимович заприлича Димо Алексиев. Актьорът връзва косата си като босненския таран и има същата мускетарска брадичка, видя зоркото око на "България Днес". Алексиев използва хубавото време в последните дни, за да си направи слънчева разходка из централните улици на София. Снимки: България

1154 са заразените с COVID-19 - 18,7 % от тестваните, 589 са излекувани

1154 са заразените с COVID-19 - 18,7 % от тестваните, 589 са излекувани

1154 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, което е със 1249 случая по-малко от вчера. За последното денонощие са направени общо 6182 теста, oт които са 4052 PCR, а 2130 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 253

Ниагарският водопад изгря в цветовете на българското знаме (видео)

Ниагарският водопад изгря в цветовете на българското знаме (видео)

Съвременните технологии дадоха възможност на българите по всички краища на света да станат свидетели на уникално събитие в Канада, посветено на националния ни празник на 3 март 2021 г. – осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник.  Началото на светлинното шоу бе в 22:00 ч. EST (5:00 ч

Венци и гайди в поклон за 3 март (ГАЛЕРИЯ)

Венци и гайди в поклон за 3 март (ГАЛЕРИЯ)

Венци, цветя, развяване на знаменца и парад ознаменуваха вчера в столицата честването на Националния празник 3 март. Гайдари веселиха столичани, събрали се зад кордон с трибагреници и букети, за да видят церемонията по издигането на националното знаме. Хубавото време пък само прикани столичани да излязат от домовете си и въпреки страха от

Внучката на Тато стана бижутер

Внучката на Тато стана бижутер

Красавицата пусна и онлайн платформа за социални дискусии Елизабет Живкова продава медальони в Милано, шие екодрехи Надя Панкова Креативността е в кръвта на жените от семейство Живкови. Това освен дизайнерката Евгения Живкова доказва и най-новото поприще на внучката на Тодор Живков - Елизабет. Красавицата, която живее в Милано

Честит Празник!

Честит Празник!

Гайдари облечени в народни носии и с българския трибагреник, свириха на гайди пред храм-паметникът Св. Александър Невски по случай националния празник 3 март. Видео: България

Продаваме апартамент само с паспорт

Продаваме апартамент само с паспорт

31 декември 2022 г. е крайният срок на издаването Документът ще се плаща за цяла сграда, а не за отделно жилище  Покупките и продажбите на апартаменти и къщи ще става само с технически паспорт. До 31 декември 2022 година вcички жилищни cгрaди у нас трябвa да имат документа, който представя данни за cъcтoяниeтo нa кoнcтрукциятa

Плеймейтки щурмуват кръчмите

Плеймейтки щурмуват кръчмите

Снимки на тузарски ястия в ресторанти заливат мрежата С огромно вълнение и нетърпение десетки родни звезди щурмуваха ресторантите. В деня на отварянето на заведенията в понеделник социалните мрежи се напълниха със снимки на пълни и празни чинии, чаши с наздравици и усмихнати звезди. Първа с резервация се сдоби Нора Недкова

Мацката на Асенсио се разхвърля

Мацката на Асенсио се разхвърля

Гаджето на нападателя на "Реал" (Мадрид) Марко Асенсио - Сандра Гарал, захвърли задръжките в последно време. Една от най-красивите футболни половинки в Ла лига става все по-разкрепостена във фотосесиите си. В последния месец тя снима в различни проекти. Сандра е лице на няколко марки. Едната от тях е колумбийска фирма за бански костюми

Борил на Диляна с първи татус на гърба

Борил на Диляна с първи татус на гърба

Тату на гърба ми, тату, тату на гърба ми. Ланец на врата ми! Така пее 100 Кила, така прави Борил, синът на Диляна Попова от "забранената" й любов с Асен Блатечки. Малкият мъж засега се оглежда за подходящ ланец, но вече има татус на гърба - с червен химикал пише "Обичам те". "Моят мъж, моят герой си има специална татуировка