Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9419238 www.bgdnes.bg

Художникът аниматор Тео Ушев: Личният ми живот е низ от турбуленции

Изтощително е за другия до мен да ме следва

"Аз съм като Вагнерова увертюра. Всичко се случва в непрекъснат полет - нагоре, надолу, в някакво безкрайно кресчендо, което е последвано от падане в ниското. Много изтощително е за другия до мен да ме следва, защото динамиката е различна. Освен това аз самият не се харесвам особено. Не мисля, че имам тежък характер, напротив. Но непрекъснато преживявам някакви турбуленции в личния живот. Това е".

Думите са на Теодор Ушев, художникът режисьор, признат само преди дни в топ 4 за най-влиятелните в световната анимация за последния четвърт век. Тео има голяма дъщеря, но официален брак няма. Женското присъствие до него е абсолютно тайнствено, но 52-годишният мъж споделя, че "не е сам и това не вълнува хората". "Винаги съм се възхищавал на жените. Те за мен са по-добрата половина на човечеството - по-мъдрата, по-уравновесената. Това е една от житейските аксиоми, които нямат нужда от доказване - жената пази живота, в нея е съзиданието. Докато мъжът е деструктивно същество. Той носи агресия, която рано или късно унищожава и самия него. В природата на мъжа е заложено саморазрушението", смята Тео.

За него няма хора, с които би искал всеки ден да се вижда, и има най-много трима приятели. "Човек няма нужда от повече. Нови близки хора се отглеждат трудно. Но ако се замисля, много би ми било интересно, ако можех да изпия една чаша вино с Джим Морисън от "Доорс". Той е странен, аз също. Често ми казват, че филмите ми били потискащи. Ами правя ги, за да мога да съм щастлив в живота. Правя сериозни филми, за да мога да съм несериозен извън тях. Но мисля, че иронията е моята територия, както и тъгата. Обичам ги", споделя още Тео, който в момента е изправен пред предизвикателството - пълнометражен филм. "Много отдавна исках да опитам и това. Работата ми като режисьор в този проект позволява това. Аз съм групов играч. Всеки от екипа знае това и с всички съм приятел - от хората, които се грижат за храната, до тези, които са главните герои. И така трябва да бъде според моите разбирания", категоричен е Тео Ушев, който продължава да не се има за звезда въпреки световноизвестния си статус.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама