Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9419287 www.bgdnes.bg

До 300 лв. глоба за Милко Калайджиев

След незаконното парти в ресторант под тепетата

Певецът се оправда, че бил на рожден ден, не на участие 

Глоба до 300 лв. за неспазване на дистанция ще отнесе чалга певецът Милко Калайджиев. В петък вечерта той бе част от празненство в пловдивско заведение, в което е имало над 50 човека. Партито било по случай рожден ден на собственика, като всички поканени влизали с паролата "Рождения ден на Митко".


След подаден сигнал от живеещи наблизо купонът е инспектиран от органите на реда, които установяват нарушение на противоепидемичните мерки и прекратяват веселбата. Всички присъстващи са санкционирани с глоби между 300 и 1000 лв. "Бях поканен като гост, а не за да пея", оправда се Калайджиев пред бТВ.
"Пристигнахме към 19,30 ч. и се изненадах колко хора има.

Реклама

Пръснати по масите в това голямо пространство не личеше, но впоследствие дойдоха още", казва всенародният любимец. По думите му проверяващите са дошли към 20,30 ч., по това време той възнамерявал вече да си ходи.

Признава, че е изпял няколко песни, но като жест към рожденика, а не срещу хонорар. "Като влезе полицията, аз бях на масата. Снимката, на която съм със собственика, един човек ни снима от отсрещната маса. Той е предавал на живо в интернет и предполагам, че така се е разбрало. Аз не го познавам, но според мен го е пуснал тенденциозно", смята Калайджиев. Певецът разказа, че не е имало напрежение по време на проверката, която е продължила над 3 часа. Калайджиев е бил глобен за неспазване на дистанция, но не знае с колко точно ще бъде санкциониран.


"Певците от края на ноември сме без работа, нямаме участия. Ежедневието в Свиленград не е интересно, ходя на разходки. Очаквах 15-16 човека, в нарушение сме, ясно е, бяхме санкционирани и толкова. Не мога да се извинявам, че съм бил там", коментира Калайджиев.
В петъчната нощ полицията прекратява още две частни партита в града под тепетата и налага общо 84 акта за нарушение на празнуващите.

Купон и в столичен хотел

В събота полицията прекрати празненство и в столичен хотел в квартал "Лозенец", където над 60 човека купонясвали в нарушение.

При съвместна проверка на полицията и експерти на РЗИ е установено, че работи ресторантът към хотела, а вътре имало около 60 купонджии. На мястото са били изпратени и допълнителни екипи на полицията, които са отцепили района. На хората, които са били в хотела, както и на самия хотел ще бъдат съставени актове.


Многобройните нарушения предизвикаха и коментар от страна на премиера.
"Тук има тарикати, които лъжат държавата, но те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Видно е, че с тези мерки, с дистанция, България се движи в сравнение с другите хора в невероятен либерален начин", заяви Борисов.

Реклама
Реклама
Реклама