Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9419832 www.bgdnes.bg

Пренасочиха самолета на Навални към друго летище заради размириците (Снимки)

Самолетът, с който пътува Навални, беше пренасочен към друго московско летище - "Шереметиево", предава БТА. 

По-рано днес руската полиция задържа десетки привърженици на опозиционния лидер Алексей Навални, които го чакаха на летище "Внуково" в столицата Москва, предаде Ройтерс.

Реклама

Тя разчиства зоната за посрещане на пристигащите пътници, предаде БТА. 

Иван Жданов, един от най-близките сътрудници на Навални, написа в Туитър, че сред задържаните са няколко основни съюзници на критика на Кремъл, включително Любов Собол, Руслан Шаведдинов, Иля Пахомов, Алексей Молокоедов, Анастасия Кадетова и Константин Котов, съобщи Франс прес.

По-рано руските власти бяха предупредили да не бъдат провеждани каквито и да било неразрешени "обществени прояви" на летище "Внуково". Въпреки това около 200 привърженици на Навални се събраха на аерогарата, където има и масирано присъствие на силите за сигурност.

Навални ще се завърне в Русия за първи път след като бе отровен през август и откаран за лечение в Германия. Руският опозиционер се качи на самолет за родината си, въпреки че властите обявиха, че ще го арестуват веднага след като пристигне по обвинение, че е нарушил условията по условната си присъда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама