Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9422019 www.bgdnes.bg

Наказват Меси 4 мача

Суперзвездата Лионел Меси ще изгори за 4 мача. Той получи първия червен картон в кариерата си с екипа на каталунците след 753 мача.

Нервите на аржентинеца не издържаха и той удари в лицето Асиер Вийялибре от "Атлетик" (Билбао). Това се случи в 120-ата минута на финала за Суперкупата на Испания, загубен от Меси и компания с 2:3. Първоначално съдията не забеляза ситуацията, но след намеса на ВАР извади червен картон на Лео.

Реклама

Аржентинецът със сигурност пропуска мача за Купата на Испания срещу "Корнели" в четвъртък. Ако "Барса" продължи, той няма да играе и в следващия двубой от турнира, както и в предстоящите две срещи от Ла Лига - срещу "Елче" и отново "Атлетик" (Б).

В кариерата си Меси има още два червени картона, но в срещи за националния отбор на Аржентина. Нападателят на "Барселона" Антоан Гризман вкара два гола във финала, но те се оказаха недостатъчни.

"Сами се прецакахме! Всички сме бесни и разстроени. Когато губиш финал, изпитваш всички лоши чувства, които можеш да намериш в себе си. Лошо се защитавахме. А защитата е много важен момент, който определя изхода на мача. Малко си говорихме на терена, а това е следващото важно нещо. Понякога играчите крещят на терена по съотборниците си, понякога не", коментира Гризман.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама