Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9422136 www.bgdnes.bg

Тихомир Иванов се цели в европейското

Европейското първенство в зала е основната цел през зимата за най-добрия български лекоатлет в скока на височина Тихомир Иванов. 26-годишният плевенчанин стартира състезателната година с 225 см. Неговото постижение беше обявено за най-силно по сравнителната таблица на традиционния турнир "Академик". Надпреварата се проведе през уикенда в столичната зала "Асикс Арена".

"Това беше генерална тренировка. Постижението е много сериозно за зала и като за първо състезание - сподели пред "България Днес" треньорът на Тихомир Иванов Георги Гетов. - През лятото участвахме само на държавния шампионат. Дългото отсъствие не дава ясна картина на какво ниво си. Трябваше да видим докъде сме стигнали."

Реклама

Несигурната ситуация с пътуването покрай коронавируса ограничава състезателната програма на скачача.

"Има международни турнири, но говорихме с нашия мениджър. Той ни посъветва да правим подготовката и турнирите в България, защото всяка страна има своите изисквания за влизане - добави Георги Гетов. - Целта ни беше световното първенство в зала, но го отложиха. Сега се надяваме европейският шампионат в Полша да се проведе (5-7 март). Желанието ни е да постигнем там добър резултат."

Тренировъчните планове на тандема сериозно се промениха. В миналото Тихомир Иванов се готвеше през зимата в Испания, където има много по-добри условия.

"Имахме планове през зимата да сме на топло, за да имаме по-високи резултати. Хубавото е, че залата в Стара Загора предлага блестящи условия. Нова и отоплена - допълни Георги Гетов. - Тихомир е в най-подходящата възраст. Има топ постижения. Идеята е на олимпиадата да направи най-добрия резултат. Натрупа опит."

Тихомир Иванов тренира изолиран от останалите лекоатлети, за да се опази от контакт и евентуално заразяване с коронавирус.

"Правим тестове дори и при най-малката настинка", потвърди Георги Гетов.

Реклама
Реклама
Реклама