Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9422979 www.bgdnes.bg

Отец Иван с призив: Бог ни пази, но се ваксинирайте

Хапвам люта рибена саламура, за да се пазя от вирусите, сподели свещеникът

"Бог ни пази да сме здрави, но е добре българите да се ваксинират. Особено възрастните хора, които са в рисковите групи".

Това заяви пред "България Днес" отец Иван по повод стартиралата вчера втора фаза от ваксинирането на населението. На родна земя пристигнаха 18 720 дози на "Пфайзер" и "Бионтех". Духовникът е категоричен, че също би си поставил ваксина, за да съхрани здравето си.

Реклама

"Искам ваксина, но никой не ме търси мен. В монтанското село Якимово не се знае кога ще пристигне. До тогава хапвам люта рибена саламура и така се пазя от вирусите. Също така вече няколко месеца не излизам от вкъщи - стоя на топло, навън сега е опасно и заради зимата", каза още дядо Иван. Той добавя, че се чувства добре, но всеки ден следи ситуацията с разпространението на COVID-19.

Наскоро в приюта в Якимово е регистриран първият случай на заразата - разболява се местният лекар.

"Тук коронавирусът не вирее, но докторът пътува в областта и вероятно така се е заразил. Вече е добре, успя да се възстанови. Всички други са здрави и нямат оплаквания", обясни отчето.

Дядо Иван споделя, че тази зима нямат сериозни трудности в приюта - имат ядене на масата, топло им е, подсигурена е и храна за животните. "Добре сме, не се оплакваме. Само здраве да има - пожелаваме си го през новата година", завърши с оптимизъм отец Иван, който подава ръка на стотици хора в затруднено положение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама