Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9423032 www.bgdnes.bg

Певицата и майка Тони Дачева: Върнете всички в клас, вкъщи са като в затвор

Здравето е на първо място, децата свикнаха с онлайн обучението, казва колежката й Димана 

"Всички деца трябва да се върнат в клас! Да се виждат на живо с педагозите и да могат да си комуникират и играят с връстниците си. Това е моето мнение, но си има хора, които трябва да вземат тези решения".

Реклама

Това заяви уважаваната певица Тони Дачева, която е майка на първокласничката Виктория, по повод идеята на правителството деца от някои по-горни класове да бъдат присъствено в клас от началото на февруари. В момента на чиновете в школата са единствено малчуганите от 1 до 4 клас.

"От моето дете виждам колко по-добре е да са в клас. Онлайн обучението и постоянното взиране в лаптопите не са полезни за подрастващите. Така са изолирани, не могат да контактуват помежду си и се чувстват като в затвор. За най-малките е изключително важно да се виждат очи в очи с учителя, но и за големите е кофти да си стоят вкъщи", каза още по темата Дачева. Тя е категорична, че щом заболеваемостта спада драстично през последните седмици, може да се направят стъпки за разхлабване на мерките.

"Ние като изпълнители сме сред най-ощетените в тази ситуация. Не можем да работим и затова се надявам заведенията скоро да отворят. Разбира се, първо нека да се прецени какъв е рискът. Не е приятно толкова време само да си стоим вкъщи и затова отправяме надежда тази година животът да се върне в онези времена, когато нямаше коронавируса. Разчитам и, че с поставянето на ваксините ще успеем да се преборим", допълни с положителна нотка в гласа емблематичната певица.

"Подкрепям всички мерки, защото вирусът е страшен и изгубихме много хора. Въвеждането на онлайн обучението беше належащо, а и децата вече свикнаха с него. Мисля, че могат да продължат така, докато положението се стабилизира", коментира от своя страна ситуацията певицата Димана, която е и преподавател. Нейната дъщеря Габриела е в 6 клас и в момента учи от вкъщи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама