Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9423113 www.bgdnes.bg

Актьорът Веселин Ранков: Разделих се с жена си

На 29 г. ми поставиха грешна диагноза рак, объркаха документи

"Сам съм, посрещнах новата година без муза, така да се каже. Разделих се с партньорката си. Но така се случва в живота".

Това сподели пред "България Днес" актьорът Веселин Ранков, който през последните години се прочу като екранен шофьор на Марта Вачкова в лекарската сага "Откраднат живот". Актьорът не уточнява коя е последната му изгора, с която се е разделил, но казва, че е очаквал между тях този път, за разлика от другите му връзки, да излезе нещо по-сериозно. Самата жена е била по-млада от Ранков, но въпреки надеждите, които възлагал на връзката, двамата все пак се разделили, и то точно преди Нова година.

Реклама

Ранков, чийто глас познаваме от десетки персонажи от култови филми и сериали, е известен в гилдията и като ценител на дамските прелести и търсач на емоции. До днес обаче 61-годишният симпатяга има един брак и четири деца от различни жени.

"Нито едно от тях не иска да става артист. Първородният ми Стефан се занимава с финанси в Лондон, другият е в Щатите, с наука се занимава, третият учи в Мадрид право. Момичето ми тази година завършва и сигурно ще се насочи към медицината", горд е с децата си Ранков. Самият той също като млад е искал да става хирург.

"За мен е удоволствие да участвам в "Откраднат живот", споделя актьорът. Заедно с брат си - режисьора Краси Ранков, през годините се занимават със стотици неща, но актьорството остава последната им страст - те се пробват в ресторантьорството, откриват дори фризьорски салон. Весо Ранков се труди за малко във фирма за недвижими имоти, преди да стане асистент във ВИТИЗ, а в момента е вече доцент.

"Най-много от всичко си обичам студентите. Имам два класа и една школа. Когато бях все още с две деца, колегата ми Асен Кисимов, ерудит и зевзек, известен на зрителите като Бате Асен, ми зададе сакралния въпрос: "Знаеш ли кога ще станеш голям актьор? Когато станеш баща на всички, които са на сцената. Няма как да обичаш някое от децата си повече от останалите!". От тогава все това си казвам", споделя Ранков.

Колкото до неприятните моменти в живота му, 61-годишният актьор е категоричен, че не се страхува от коронавируса, но иска да бъде ваксиниран заради всички хора, с които всеки ден се среща.

"Не ме е страх от смъртта. Имал съм няколко пъти срещи с нея, веднъж се е обръщал автобус и бях пътник вътре, а на 29 години ми поставиха грешна диагноза рак на белия дроб и чак след пет дни разбрах, че резултатите са били на друг пациент. Но след всеки подобен случай виждаш колко си малък и че трябва да живееш за деня", сподели още Ранков.

Реклама

Според него ценностите в днешно време, особено след този коронавирус, са сериозно разклатени. "Църквата е една от институциите, които могат да заздравят семейството. Но тя като цяло загуби респекта, който е имала преди. Сега вярата е в един друг Господ - парите. Хората са объркани, не знаят в какво да вярват. И поради тази причина се обръщат към появилия се нов Месия - телевизията. Гледат твърде много сериали. Сериалите са заместили Библията. Защото в тях много ясно и категорично е казано кое е добро и кое - зло. В сериалите лошият бива наказан, а добрите са женени и щастливи. 90 процента от сериалите осигуряват на човека необходимото му равновесие. Но за разлика от тъпия сериал на съществуването житейската драматургия е далеч по-сложна", смята Ранков.

В началото на пандемията той и колегите му от Театъра на Българската армия се готвели за юбилея на трупата, но заради ситуацията в момента плановете са на стенд бай. "Правя си почти всеки ден писиар тест, участвам в доста проекти, снимам и сериала, така че не съм без работа, но се надявам положението да се подобри", споделя още Веселин Ранков.

Реклама
Реклама
Реклама