Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9426993 www.bgdnes.bg

Белия метален вол от шунка

Китайският зодиак направен от храни

Оформянето беше трудно, но успях, казва създателката Ирена Христова 

Животните от китайския зодиак създадени от хранителни продукти!

Детайлното и красиво дело е на българката Ирена Христова, която може да превърне всеки плод или зеленчук в произведение на изкуството.

Вдъхновена от настъпването на новата китайска година (започва на 12 февруари 2021 години и ще продължи до 31 януари 2022 г.), тя изработва част от животните от източния зодиак с много усърдие и концентрация.

Реклама

Челно място в творбите на Ирена заема белият метален вол, който ще е символът на предстоящата година. Христова го изработва от шунка, сирене и лук.

"Оказа се, че е малко по-трудно, отколкото първоначално очаквах. Причината е, че работих с шунка, която не съм използвала досега. С нея оформянето се оказа сложно, но не се предадох и резултатът е добър. Със сиренето и лука ми беше далеч по-лесно.

Целият процес ми отне около 2 часа, въпреки че нямам традиция да засичам колко време работя по творбите си", обясни пред "България Днес" талантливата дама. Изработката на фигурите зависи не само от подредбата на продуктите, но и от това как ще бъдат нарязани. В шедьоврите й се открояват още реалистични хранителни прасе, куче и петел, които също са част от китайската култура.

В китайския зодиак с вола се свързват трудности, за които трябва да положим двойно повече усилия, за да ги преодолеем. Но накрая ще бъдем възнаградени за положения труд. Този знак от китайския календар е носител на късмет, както и на добри парични постъпления, но само за тези, които са усърдни в работата си. "Моето послание е да донесе щастие на хората, които го видят. Да си пожелаем една по-добра година, в която най-важното е всички да сме здрави. И да не се предаваме в трудната ситуация, в която се намираме", добави пред вестника Христова, която сподели, че все още не се е сблъсквала с коронавируса.

Кулинарката се заминава с изкуството с храни повече от 3 години, като сама измисля творенията си.

Реклама
Реклама
Реклама