Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9427191 www.bgdnes.bg

Наши красавици покоряват света

Андроники от Горна Оряховица има най-изваяното тяло

Семра Салиф от с. Жинзифово призната за най-хубавата европейка на планетата

Че българките са най-красиви на света, си го знаем, а чести потвърждения за това идват периодично иззад граница. Най-вече от световния моден подиум, където няма лъжа и измама, нито нагласени конкурси. А в тях българките определено надвиват огромната конкуренция от всички континенти.

Реклама

Последната красива новина долетя наскоро от САЩ. Там нашето момиче Ивет Арделиан грабна титлата Мис Калифорния 2020, което е второто голямо признание за моделката, след като през 2018 г. сложи короната на Мис Холивуд. Или, казано накратко - завладя цяла Америка с красота. А по думите й пред "България Днес" надвила останалите претендентки с непринуденост, естествено държане и чувство за хумор.

Чаровната брюнетка завършва "Криминалистика" зад Океана, където семейството й емигрира през 2004 г. Но целта й е да се занимава с мода и кино. И сбъдва по приказен начин своята американска мечта. Наред с това Ивет подготвя собствена модна колекция дамски облекла и работи към Националната гвардия на САЩ.

2020 година се оказа изключително успешна и за още една българка. Семра Салиф от китното родопско село Жинзифово стана най-красивата европейка в света. Конкурсът се проведе в началото на април в Ливан. Изкусителната блондинка, която работи като модел в Турция, получи короната след 14 дни изтощителна подготовка за финалната вечер, в която блестеше над всички. Семра накара всеки един член на журито да даде най-високата оценка за нея. Конкуренция на родената в кърджалийското село Жинзифово блондинка са били красиви момичета от 50 държави, пишат светските репортери в южната ни съседка, а новината за гръмката победа мина почти незабелязано през родния звезден небосклон.

Своето заслужено място на върха има и Анита Маркова. Атлетичната красавица спечели изключително престижната титла PRO BIKINI DIVA на световния конкурс по красота на Бахамските острови през 2018 година. Или, казано другояче - младата майка е фитнес кралицата на света!

"За да пресъздам усещането си, представете си да си мечтал за нещо толкова дълго - около 20 години, още от дете - и то да се сбъдне. Шансът да се кача на една сцена с най-известните фитнес модели в световен мащаб и да премеря сили с тях, е несравним. Видях къде се намирам като форма, кондиция и цялостно излъчване и се гордея с приза си, защото наистина дадох 100% от себе си, за да го заслужа", каза пред вестника Маркова малко след бляскавата победа. Постижението на нашата Анита е повече от забележително и безпрецедентно за нашите географски ширини. Още повече че малко по-рано брюнетката стана и европейски шампион по бодибилдинг. Столичанката грабна приза в конкуренцията на десетки дами и така спечели про карта за световната надпревара на Бахамите. Едва година преди това Анита роди син, но въпреки грижите и задълженията в семейството тя се мобилизира и успява да победи категорично останалите претендентки.

"Кърмих над една година, спях по 3 часа на денонощие, а в същото време приготвях храна за мен и семейството ми и състезателната ми подготовка също вървеше", разкри пред "България Днес" Анита след завоюваното отличие.

Реклама

Българка спечели трето място и в конкурса за красота "Мис Нация" в Дубай през февруари 2020 година. Това е един от малкото конкурси в света, на които няма тур по бански, не се допускат момичета с корекции и се държи на естествената красота. 24-годишната българка Кристиана Рангелова няма много грим, няма филъри, ботокс и силикон, нито екстеншъни и изкуствени мигли. Тя е естествена блондинка с прозрачносини очи. Организаторите на "Мис Нация" сами се свързват с нея в социалните мрежи. След щателно проучване тя се съгласява да участва в конкурса, който се провежда в Дубай. И става трета.

Родната красавица Андроники Първанова грабна приза за най-красиво тяло в света през октомври 2019-а. Горнооряховската хубавица спечели титлата на международния форум в Турция. В курорта Кушадасъ тя стана първа в конкурса "Мис Бикини на света 2019". Това е първото й участие в конкурс за красота извън България. У нас е участвала в няколко. Решила да се яви, защото винаги искала да се пробва. И от първия път грабва короната. Журито било изключително строго. Следели са как се хранят участничките, как ходят, дори как разговарят помежду си. Успяла да го трогне с клип за България, в който разказва за многовековната история. В конкурса се представила по бански, с национална носия и официална рокля. Вече е спечелила няколко титли, сред които Мис Велико Търново, Мис Страст, Лейди България и други. 21-годишната красавица учи във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", но мечтата й е да стане професионален модел.

Нека да е хаирлия и през новата 2021 г., а българските жени да продължават да изумяват света със своя чар!

Реклама
Реклама
Реклама