Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9430395 www.bgdnes.bg

Фенове на ЦСКА бесни на "Футболист на годината"

Фенове на ЦСКА масово беснеят след избирането на Димитър Илиев от "Локомотив" (Пд) за Футболист на годината за втори пореден път. В анкетата на спортните журналисти капитанът на "черно-белите" изпревари Валентин Антов от "червените", който според мнозина е трябвало да спечели престижната награда. Трети остана Антон Недялков от "Лудогорец".

Антов изигра серия от силни мачове в Лига Европа и попадна в полезрението на отбори като "Арсенал" и "Рома". От своя страна Димитър Илиев бе в основата на спечелените от "Локо" Купа на България и Суперкупа. През тази година Илиев вкара и два гола за националния отбор.

Реклама

"Първо трябва да се закрие българската спортна журналистика и чак след това да се закрие завинаги този цирк, наречен български футбол", изригна лидерът на феновете на ЦСКА Иван Велчев-Кюстендилеца, който е подкрепен от стотици други "червени". Все пак техният любимец спечели наградата за защитник №1 в българското първенство. Най-добрият халф и чужденец №1 в Първа лига също са от ЦСКА - португалецът Тиаго и гамбиецът Али Соу. 

"Изключително съм развълнуван - каза големият победител Димитър Илиев. - Беше странна и тежка година за всички хора. Искам да благодаря на всички в клуба, защото постигнахме нещо невероятно през тази година."

Неговият шеф в "Локо" Христо Крушарски се пошегува, че искал да го възнагради с... момиче. "Ако Митко Илиев не беше женен, щях да го наградя с една девойка, но няма да му развалям семейството - каза босът. - Човекът дава всичко за себе си и за колектива. Това признание му вдига летвата бая високо, сега трябва да защитава титлата си, бая зор ще види."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама