Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9430462 www.bgdnes.bg

Андрей Гълъбинов: Звярът се завръща!

Българският нападател Андрей Гълъбинов отново е сред героите за своя тим "Специя". Той определи себе си като звяр, след като вкара гол от дузпа, а малко по-късно направи асистенция, за да може отборът му да поведе с 2:0 на "Рома" насред "Стадио Олимпико". Впоследствие "римските вълци" сензационно бяха изхвърлени от турнира за Купата на Италия след продължения и краен резултат 2:4.

"Звярът определено се завръща", обяви Гълъбинов със своя снимка от мача на профила си в инстаграм. През есента той започна ударно сезона в Серия "А" с три попадения в първите два кръга, но последва нелепа контузия. Травмата се оказа по-тежка от очакваното и той пропусна всички останали мачове до края на календарната година.

Реклама

Завръщането на Гълъбинов се състоя през миналия уикенд, когато той влезе като резерва при гостуването на "Торино" от калчото, завършило 0:0. Сега Андрей получи шанс за изява от първата минута, като очевидно вече е напълно излекуван. Останалите два гола за "Специя" вкара Рикардо Сапонара. За "Рома" точни бяха Пелегрини от дузпа и Мхитарян. След двубоя стана ясно, че "вълците" са допуснали страхотен гаф и са извършили цели 6 вместо разрешените 5 смени. Това щеше да доведе до служебна загуба за тях, ако бяха спечелили. 

Съперник на "Специя" и Андрей Гълъбинов в 1/4-финалите на турнира ще бъде актуалният носител на купата "Наполи". Двубоят е насрочен за 27 януари.

В същото време шефовете на 32-годишния Гълъбинов вече са решили да го задържат в клуба. В най-скоро време те ще му предложат нов договор, тъй като настоящият изтича в края на сезона. Тази зима има куп спекулации, че българинът ще бъде продаден, а интерес към него имат "Кротоне" и втородивизионният СПАЛ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама