Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9431521 www.bgdnes.bg

Синът на Милен Цветков засади дърво в негова памет

"Аз ще продължа, тате", казва невръстното дете

8-годишният Боян постави елха в Борисовата градина, любимо място на журналиста

Невръстният син на журналиста Милен Цветков – Боян, засади дърво в негова памет! Благородната кауза хрумва на малчугана, за да почете баща си, който бе убит преди 9 месеца от дрогиран шофьор.

Реклама

Доброто дело е постигнато с помощта на Даниел Петканов, който след смъртта на Цветков поддържа близък контакт с малкия Боян и му помага по всякакъв начин.

Двамата заснеха видео, което бе разпространено в деня, в който се отбелязват 9 месеца без журналиста. Цялата организация е направена от Боян и неговата майка, като дори и Петканов не знае за мисията на малчугана.

"В памет на баща ми! Искам елхата да продължи да расте и да й се радват хората, може и да я украсяват", казва Боян, докато зад него работници засаждат дървото.

Необходими са 4 човека, които изнасят близо 100-килограмовия сребрист смърч от дома на малчугана. След това дървото е натоварено в бус, който го откарва до Борисовата градина.

"Това беше любимото място на тати за разходки, затова реших да е засадено тук", споделя детето пред Петканов. 10-годишният смърч е поставен между двете централни алеи на входа на парка в столицата.

"Мислех, че ме повика, за да махнем украсата на елхата, а то какво се оказа", казва учуден Петканов на Боян. За поставянето на дървото предварително е изкопана дълбока дупка. Работниците, отговарящи за растителността в Борисовата градина, го засаждат, като се надяват то да успее да се хване и да порасне.

Боян и Петканов следят зорко цялата процедура, като накрая благодарят на Общинско предприятие "Паркове и градски градини" за съдействието за засаждането, на ландшафтен архитект Илчо Будинов, както и на Столична община за разрешението за засаждане на дървото.

Двамата успяват и да се басират колко ще е пораснало дървото след 30 години и си обещаха да се върнат и да проверят. Лудия репортер завършва видеото с мъдрите думи: "Никой не е живял, ако не е засадил поне едно дърво през живота си".

Припомняме, че Милен Цветков загина навръх Великден миналата година.

Реклама
Реклама
Реклама