Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9432327 www.bgdnes.bg

Нови две дела срещу Спенс

След поредната порция скандали

Попечителство над наследника и скандал за имот вкарват бившите влюбени в съда

Нови две дела срещу рапъра Спенс е завела бившата му изгора Петра. Едното е за родителски права, другото за имот. Чутовният скандал между изпълнителя и бившата му, който се разрази преди една година и позаглъхна, сега пак набира адска сила.

Реклама

През юли миналата година във виртуален конфликт във фейсбук Спенс и Петра си разменяха остри реплики. Тя обвини рапъра, че я завлякъл с пари, след като тя е изтеглила кредит за общата им къща, която е трябвало да се превърне в дом за двойката и тригодишния им син Максим.

Спенс и Петра направиха изявление пред вестника и лично потвърдиха позициите си в мрежата по случая.

В края на 2020 година Петра завежда дело за домашно насилие срещу Спенс. В молбата за незабавна защита тя твърди, че в периода на 20 дни през юли месец в социалните мрежи бащата на сина й е подел кампания срещу нея. Изредени са негови публични коментари, както и част от личната им кореспонденция, в която според Петра тя е наричана с обидни квалификации. Посочена е и заплахата, думи, според нея изречени от Спенс: "Ти си тази, която иска да наранява... И която ме провокира да я нараня... Дори и физически".

Делото на Петра срещу Спенс за домашно насилие, изразяващо се в акт на вербална агресия срещу бившата му, което обиколи медиите като новина номер едно, се реши от съда в полза на рапъра, а Петра трябва да заплати разходите по него. Петра не успя да докаже твърденията си за агресия от страна на Спенс. В отворено писмо до медиите, публикувано в няколко онлайн издания през последните два дена, изпълнителят твърди, че държи вече да не се "излива помия върху него" и да не се злепоставя името му. Ето част от писмото му:

"Целта на повдигнатия от г-жа Вълчева правен спор бе да бъда дискредитиран, злепоставен, да бъде формирано погрешно обществено мнение за мен и по този начин да бъда уязвен и поставен в немилост в последващия съдебен процес, отново заведен от нея. Предмет на този спор е упражняването на родителските права за малкия ни син - Максим Найденов, въпреки че аз не никога не съм оспорвал това майката да ги упражнява, а единственото, за което съм настоявал, е да имам осигурен контакт с детето, за да запазим и поддържаме силната връзка помежду ни. Целта е ясна - да бъда тотално очернен, да бъде изкаран "лош" и тотално "непригоден" родител. Да бъдат силно ограничени, дори изобщо забранени контактите ми със сина ми" - гласи част от писмото на Найденов.

Никога не съм искала да прекъсва връзката между баща и син, категорично заяви Петра пред "България Днес". Ексизгората на хитовия рапър и той ще се видят отново в съда в средата на февруари. Делото ще е за родителски права и режим на лични контакти. Петра държи Спенс да вижда сина си само в нейно присъствие, а какви са причините за това - ще се изясни в съдебната зала.

Реклама

"От август до сега е виждал детето четири пъти - два в Пловдив и два в София. Не дойде за Коледа, макар че го поканих" - споделя пред вестника Петра, която вече живее в Пловдив. Тя е категорична, че никога не е възпирала срещите на малкия Максим и баща му и единственото, което е искала преди време, е било публичното извинение на бившия си след обидите в мрежата.

В писмото си до медиите Спенс споделя, че новият мъж на Петра иска да осинови детето му. Като доказателство за това рапърът предоставя снимков материал на разговор с нея, в който Петра казва: "Ако не искаш да се грижиш за Максим, просто се откажи и друг ще го осинови".

"Наистина това са мои думи, казани под афект и емоция. Но искам да се знае едно - това дете има баща и аз никога не съм искала и няма да поискам друг баща за него!" - отсича Вълчева пред "България Днес".

Още едно дело предстои и то е за общия имот на Петра и Станислав. Когато двамата са в хармонична връзка, Петра тегли кредит в размер на 50 хил. лева, за да закупят общ имот в село Мърчаево.

"Към ден днешен тази къща, която при покупката беше една руина, струва двойно повече благодарение единствено и само на мен, на непрестанния ми труд през последните 3 години, материалите, които вложих там. Междувпрочем всички съседи ще потвърдят това. Така че, като собственик на идеална част, инвестицията на г-жа Вълчева е защитена. Отделно от това, макар къщата да е закупена с кредит, изтеглен на името на бившата ми, същия изплащам аз" - казва още Спенс в писмото си.

Друго твърди обаче Петра.

"Той доходи няма, не знам с какви пари къщи и ремонти е плащал. Уговорката беше той да плаща вноските, но това не се случи. По 573 лева изплащам всеки месец по кредита. 160 лева е сумата, която съдът отреди на него за издръжка на детето. Преди дни ми бяха преведени 320 лева за двата месеца, в които бе пропуснал да ги изплати" - твърди Петра, представяйки и детайли за касовата операция. В същото време къщата, купена за двама им, Спенс понякога обитава с новата си половинка.

Новата жена до рапъра е и причина Петра да изхвърли детските дрешки, които Спенс подарява за сина си преди дни. Според Станислав това е опит на Петра да докаже, че той не е купил нищо на детето.

"Как иначе ще излезе, че Спенс не е купил нищо на сина си? Поне дрешката можеше да дариш на майка в нужда..." - риторично пита Найденов в писмото си.

Самата Вълчева твърди, че причината е съвсем различна.

"Дрехите са закупени с парите на новата му жена. Не искам нищо от нея у дома. Изхвърлих дрехата не защото вярвам във врачки и магии, а защото той е почнал да вярва в това, както и жената, с която живее. Вързали са си червени конци. Не искам подобна енергия около детето ми" - категорична е Петра.

Вълчева намеква и за физически тормоз, като поства в социалните мрежи снимков материал на насиненото й око. От своя страна Спенс е категоричен, че никога не е посягал на ексизгората си.

"Опитвала се е да ме провокира, но никога не съм я удрял. Не съм насилник!" - казва рапърът още миналото лято. Така или иначе, снимковият материал не може да е доказателство за нанесен побой.

Петра споделя, че е била безумно влюбена в рапъра и се е борила дълго за връзката им. Според нея причината за раздялата им е била в него.

"Ще се боря и съм готов да платя всяка цена, в това число достойнството ми да не бъде пощадено, дори да няма пощада и за най-близките ми хора! За правото да бъда в живота му и той да ме познава" - заявява Спенс.

Как ще се развие драмата между двамата бивши влюбени и какво ще реши съдът за общото им дете и общия имот, предстои да стане ясно скоро.

Нито Петра, нито Спенс действително искат да отделят Макси от другия му родител. И двамата са в очакване на важното решение, което съдът ще вземе, а надеждата е то да е най-правилното за тригодишното момченце.

Реклама
Реклама
Реклама