Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/9433655 www.bgdnes.bg

Илиян Йорданов и Янка Рупкина с нов прочит на песента "Пуйченца"

Най-новата песен на Илиян Йорданов е отново в дует с легендата и явлението на българския фолклор - Янка Рупкина. Тя носи заглавието "Пуйченца". Това не е първата обща песен на двамата, а всичките им съвместни проекти до сега се радват на голям интерес от страна на публиката.


"Подавам без колебание ръка на млади таланти, а Илиян изключително ме впечатли с гласа си и най-вече с чистото си и автентично изпълнение на песните. Гласовете са ни напълно спяти", споделя неподражаемата Янка Рупкина. "Прекланям се пред феноменалния й глас и талант. Двете най-важни неща, на която тя ме е научила, е да се вслушвам внимателно в текста и да не обръщам внимание на хорските приказки. Следвам сърцето си и моите усещания за народната ни музика!", споделя Илиян Йорданов.

Реклама


Изпълнителят на "Диапазон рекърдс" чува песента в изпълнение на Нелина. Той прави свое проучване и разбира, че тя всъщност не е авторска, а народна. Признава, че веднага го грабва текста, който е хумористичен, жив и весел. Също така му допада автентичното звучене и това, че отразява духа на българския народ, показвайки част от битието му и веселия му нрав. Аранжиментът е на Генади Димитров. Идеята за дуета с Янка Рупкина идва спонтанно.


"Изпях я пред леля Янка. Оказа се, че тя я знае и бързо се съгласи да представим тази нова версия на песента. Трябваше й един прочит на текста, едно изпяване и бяхме готови за записа", разказва Илиян Йорданов.


До този момент песента "Пучйченца" получава отлични отзиви от любителите на народната музика. Илиян Йорданов не крие, че продължава да работи и по нови песни с народно звучене, които съвсем скоро ще представи.


"Благодаря на моя продуцент г-н Ненчо Касъмов, който повярва в мен, даде ми шанс за професионална реализация в "Диапазон рекърдс". Той е режисьор и на видеоклипа към "Пуйченца". Снимахме го край София, в разгара на усложнената епидемиологична обстановка, като спазихме всички здравни изисквания. Смятам, че точно в това време на народа ни са му нужни такива проекти, които да ни отведат към нашите корени и същевременно да ни дадат сили и опора да продължим напред с позитивизъм и увереност!", не крие Илиян Йорданов.


Илиян Йорданов, Янка Рупкина и "Пуйченца" може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ или в официалния Ютуб канал на медията.

Реклама
Реклама
Реклама