Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9435533 www.bgdnes.bg

Бременна, момиче и дете живеят без вода

С туби са пренесли над 200 литра, за да оцеляват, казва бащата и дядо Иван Янев

Две млади момичета и 3-годишно дете бедстват без вода в пернишкото градче Батановци. Това алармира пред "България Днес" Иван Янев, баща на жените и дядо на малката принцеса.

Реклама

Бременната Виктория (26 г.), сестра й Анита (22 г.) и 3-годишната Даяна са принудени да се справят с екстремна ситуация в средата на най-студения месец в годината.

"Момичетата са без вода дни наред. Тоест целият квартал "Бор" е без вода. И нищо че се изсипаха тонове вода през последния месец, че даже и язовир "Студена" се наложи да се изпуска, че да не прелее. И само въпросният квартал "Бор" на Батановци е без вода дни наред. Обяснението на ВиК – Перник, е колкото налудничаво, толкова и странно. Казват, че водопроводът, свързващ квартала по въздушна линия през жп линията, е замръзнал", сподели пред вестника Янев. От институциите му обяснили, че проблемът трябва да е решен до дни и да се раздаде минерална вода, но така и не се случило.

"Момичетата се принудиха да пренесат около 200 литра вода в туби, за да може поне да си мият ръцете, лицето и зъбите. И да могат да оцеляват още няколко дни. Виктория шофира, защото не може да носи тежко, а малката е само морална подкрепа. Така цялата тежест пада върху Анита. Не знам как е направен този въздушен водопровод, че да замръзне, въпреки че не имало чак толкова много студени дни. Но е факт, че цял квартал агонизира. Положението е трагикомично", завърши Янев, който се надява на бърза реакция на институциите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама