Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9437133 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова: Трябваше да мириша лошо за "Борат 2"

Актрисата забърква странна отвара, за да се усмърди

Нетипични техники е принудена да предприеме Мария Бакалова, за да стане част от екипа на "Борат 2".

Екстремните ситуации около филма започват още с кастингите. Освен че до последно Мария мисли, че участва в трафик на хора, на нея й се налага да забърка интересна отвара за третата част от кастинга. Той се провежда на живо. А нашенката трябва да се прави на изпаднала жена, която прегръща хора по улицата. За да бъде всичко по-автентично, Бакалова е посъветвана да направи така, че когато се срещне с екипа, провеждаш кастинга, да изглежда мърлява и да мирише лошо.

Реклама

"Някой ме посъветва: "Не бъди чиста, не се приготвяй да изглеждаш красива. Опитай се да не взимаш душ", спомня си Мария пред списание "Колайдър".

Бургазлийката се учудва на съвета, който получава, но се вслушва.

"Бях готова и за това, но същевременно снимах и в друга продукция и нямаше да бъде приятно на колегите ми да мириша", разказва още Мария.

"Смесих бананови кори, стари яйца, оцет, зехтин и лук. Това беше може би най-лошата миризма, която можете да си представите. Сложих всичко това върху себе си и започнах да прегръщам хората по улицата. Никой не разбра, че съм актриса. Това беше последното прослушване за ролята на Тутар, на което отидох и минах две седмици преди да дойда в Америка", спомня си Мария.

Българката, която само за няколко седмици се превърна в световна звезда, е на крачка от номинация за "Оскар". Престижното издание "Варайъти" определи нашенката като безспорна фаворитка за наградата за поддържаща роля.

"Бакалова е един от най-смелите актьори в историята. Ако тя не бъде номинирана за"Оскар", това ще бъде пародия", категоричен е Саша Барън Коен в едно от интервютата си.

Реклама
Реклама
Реклама