Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9447020 www.bgdnes.bg

Легендата на ЦСКА Петър Жеков: Бием два пъти "Лудогорец" и сме шампиони

Може ли ЦСКА-София да спре хегемонията на "Лудогорец" в Първа лига след деветте поредни титли на "орлите"? "Червените" изглеждат преродени под ръководството на Бруно Акрапович, а това дава надежди на "армейската" общност.

"Бием два пъти "Лудогорец" и сме шампиони - категоричен е легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков пред "България Днес". - Убеден съм, че победи в преките двубои ще ни донесат трофея. В отбора от Разград се усеща и пресищане от успехите в първенството. Според мен, част от техните играчи вече искат нови предизвикателства. Някои от основните им футболисти са вече на възраст. ЦСКА трябва да се възползва от всичко това и да спечели шампионата."

Реклама

Жеков, който е първият български носител на "Златната обувка", одобрява нападателния стил, налаган от Акрапович. Но счита, че е важно отборът да се подсили в две ключови зони.

"По-сериозни оценки за работата на Бруно може да се дават след трудните двубои, които тепърва предстоят - коментира Жеков. - Засега това, което прави, изглежда окуражаващо. Ще бъде добре, ако отборът се подсили с двама защитници и двама нападатели. Това ще повиши конкуренцията и ще даде спокойствие на треньора при евентуални контузии в хода на първенството. В средата на терена имаме добри футболисти. Остава да се изгради баланс и в другите зони."

Oтборът на ЦСКА-София се завърна в България след подготвителния лагер в Турция и играе контролни срещи. Акрапович обеща отборът да бъде по-силен през пролетния дял на първенството. Той разясни и причината "червените" да отказват мачове с топотбори на този етап. Съображенията на специалиста са чисто тактически.

"Не играхме контроли с по-силни тимове, защото искаме постепенно да изградим стил с по-голямо притежание на топката - обясни Акрапович пред БНТ 1. - Да пресираме съперника високо - точно това и отиграхме. Свършихме онова, което искахме да направим. Сега ще работим за експлозивност. Тренировките ще станат по-къси, но по-интензивни. Ще включим и доста тактика, за да доизчистим начина на игра. Има малки неща, които трябва да подобрим - какво да правим, когато загубим топката, какво да вършим, когато тя е в нас - дребни детайли. Искам играта ни да изглежда по-сигурна, както и да създаваме повече проблеми на противника. Вече се познаваме добре, играчите приеха новата система. Имаме здрава конкуренция в състава. Това се доказа и през миналата година. В трудните мачове се видя, че имам достатъчно качествени играчи."

Преди началото на пролетния дял от първенството ЦСКА-София е на трето място с 33 точки. Лидер е "Лудогорец" с 39 точки.

Текст под снимка:

28-01

ЦСКА-София записа престижна победа над "Рома"

28-02

Петър Жеков

Реклама
Реклама
Реклама