Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9448111 www.bgdnes.bg

Блусменът Васко Кръпката: Няма да си сложа руската ваксина!

Георги Йорданов и Грета Ганчева: "Готови сме за "Спутник V", Васил Михайлов обмисля, Софи Маринова твърдо против всичко

Разнобой цари в арт средите относно възможността да си поставят ваксина, произведена в Русия. В края на миналата седмица от щаба обявиха, че са готови да купят от руската и други ваксини, произведени извън ЕС. Част от изпълнителите са категорични, че не ги искат, други ги приветстват, а трети се колебаят.

Реклама

"Никога не бих си сложил руската ваксина! Като цяло не вярвам в нищо, направено в тоталитарна държава. Но, да, бих се ваксинирал с всяка друга ваксина и ще го направя в някакъв момент." Това сподели блусменът Васко Кръпката, когото "България Днес" намери, докато записва новия си албум.
"Ами да ви кажа, аз съм на изчаквателна позиция. Доста хора не са наясно какво се случва с ваксините. В зависимост от здравословното ми състояние докторите ще преценят с коя ваксина, не аз", сподели Богдана Карадочева, която също иска да се предпази от новия щам на коронавирус.
Нейната колежка Йорданка Христова обаче е категорична, че няма да се ваксинира, тъй като здравословно не знае дали всичко в тялото й е ок. "Не искам да обиждам докторите, но всъщност спазвам мерките", сподели Данчето.


Актьорът Васил Михайлов също не е против ваксините, но и той ще си изчака реда и джипито му ще прецени каква ваксина да си сложи.
"Записали сме се с жена ми Гергана Михайлова за ваксинация в театъра и очакваме това да се случи. Нямам против и руската ваксина, но докторът ще каже кое е най-доброто за нас", сподели екранният Петко войвода.
На противоположното от повечето известни мнение са певицата Грета Ганчева и бившият министър на културата по времето на Людмила Живкова - Георги Йорданов.


"Разбира се, че се доверяваме на "Спутник V". Вярвам, че руснаците са направили най-доброто, но доколкото знам, се очаква Европейската агенция по лекарствата да разгледа документите за регистрация на "Спутник" през февруари", сподели ексминистър Йорданов. На същото мнение бе и певицата Грета Ганчева, която от тази година е руска гражданка.


Мис България Вселена Венета Харизанова от вчера проучва възможността да се ваксинира, тъй като има автоимунно заболяване и алергия, но продължава да спазва противоепидемичните мерки. "Майка ми е медик и доста неща са ми ясни.

Докторите ми казаха, че ваксината на "Пфайзер" не е подходяща за мен - тя не е добре да се ползва и от жени, които искат да забременеят, а за руската все още не знам. Ваксините са три вида, а кои точно ще одобрят за нас, още не е ясно", сподели моделката, която не пропуска да се информира за новостите, свързани с коронавируса.
Въобще не иска да се ваксинира Софи Маринова. Тя няма да даде и на сина си да го направи.
"Няма да се ваксинирам. Не давам и на Лоренцо да го прави. Колкото години изкараме - толкова" - категорична е певицата.
"Учила съм в село Брусен и моето поколение имаме ваксини на рамото. А доколкото чувам от един професор, ваксина се прави за 10-20 години, а сега тези за 4-5 месеца ги измислиха. Не можеш да знаеш какво странично ще ти стане", каза пред вестника ромският славей.
Любимата на Гринго е разделена в мнението си относно ситуацията с мерките срещу коронавируса и въпроса със скорошното отваряне на заведенията.
"Като си говорим с Лоренцо, си казваме, че има ефект от всички мерки. А като не ходим никъде и ги спазваме, няма никакъв COVID. Поне що се касае до барове, кръчми, дискотеки. Всички виждаме положителния ефект. Но пък, от друга страна, това влияе върху икономиката. Не знам вече какво да кажа. Ту да, ту не. Има си и положителните, и отрицателните страни", двоуми се Маринова.
И продължава: "Аз не съм от тези, които си остават вкъщи и дето само лежат. Пак обикалям постоянно студиата, правя си нови песни и изобщо всичко онова, което цял живот си правя. Работя по музика и текстове. Честно казано, не ми е скучно. Намирам време и телевизия да гледам. Също да се наспя и да си хапвам. Но си ми липсва работата. Януари трябваше да ни пускат, ама май нещата си отиват до Великден, до април", предрича още Софито.
Певицата споделя щастието, че има приятели, на които ходи да пее по домовете. "Правят се малки частни партита от по 5-6 човека. В началото на годината имаше празници - Ивановден, Йордановден. Но вече пак се затиши и поприключиха поводите. Пак си седя вкъщи, сметките се трупат. Но какво да се прави. Не съм само аз, всички сме така", допълва Софи Маринова.
Ситуацията с финансите не е от най-розовите, категорична е тя. "Докъдето имахме заделени пари, стигнаха, но вече няма. Трудно ни е, но ще се справим. Както са казали старите хора - където си капе, винаги ще капе", не губи кураж и в трудните моменти вездесъщата изпълнителка на "Слънчице мое".
Вълнението на Софи около работата е още по-голямо, става ли въпрос за сина й Лоренцо. Младежът тръгна по стъпките на майка си, а преди броени дни излезе и новата му песен "Нещастен".


"Викам му - мами, какво е това заглавие? Така се орисваш. Даже го бъзикам и го питам - ти да не си нещастен, че си седиш вътре заради карантината. Тук става въпрос за любов! Ти не ги разбираш тия работи, ми казва той. А аз му отвръщам - моите песни са все "Единствен мой", "Моят сън", "Стари рани". Е, сега новото поколение разсъждава по различен начин, ама се радвам, че Лоренцо е като мен - постоянно се занимава с музика и текстове, за да не се застоява много вътре. Защото казват, че на неговата възраст най-много преживяват карантината", споделя още Софи.


Всички в семейството са здрави и не са имали среща с коронавируса. "Правим си лимончета и витамин C, поддържаме се, гледаме да не излизаме много между хората. Господ да пази всички и цeлия свят. Явно е имало да става, защото тежим на природата", казва попфолк певицата.

Реклама
Реклама
Реклама