Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9450939 www.bgdnes.bg

Легендата Николай Илиев: В "Левски" още спазват модела "Бащица"

В "Левски" изглежда все още не са се отърсили от модела "Бащица", въпреки трудностите и огромната и безценна подкрепа от страна на фенове и кредитори. Мнението е на бившия футболист и легенда на клуба Николай Илиев.

"Лично за мен може би отново се спазва модела "Бащица", от който така искахме да избягаме - казва Илиев пред "Топспорт". - Бяха натрупани огромни задължения за кратък период от време, а след това започна опростяването им. От същите хора, които ги бяха натрупали, което за мен е най-малкото странно. Отдавна виновниците за изпадането на клуба в тази неизбежна ситуация, трябваше да си понесат последствията. Сега се чакат пари, но не е ясно откъде ще дойдат. Нито откъде идват средствата, които постъпват в касата."

Реклама

Феновете са доказали, че заслужават отбора си и той да ги радва, смята още бившият председател на УС.

"Публиката на "Левски" показа, че е социален феномен, а не само някаква даденост. Трудни за подражание и с големи сърца. Но няма как да се разчита само на феновете. Трябва да се изгради ясен модел, който да се следва с времето и да гарантира оцеляването на клуба", казва още четирикратният шампион със синята фланелка.

Но в трудната ситуация Наско Сираков е единствения човек, който може да измъкне клуба от тежката ситуация. "Наско вдъхна доверие у всички, които се интересуват от благосъстоянието на клуба. Пожелавам му успех. Но ще е много трудно. Много", заявява още Илиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама