Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9451134 www.bgdnes.bg

"Барселона" докарана до фалит

Футболният "Барселона" е на ръба на фалита и започва разпродажба на някои играчи, алармират медиите на Иберийския полуостров. В това число може да попадне и звездата Лионел Меси, но положението около него е доста сложно.

Според публикация на "Ел Мундо" дълговете на каталунците са чудовищните 1,173 милиарда евро, като 730 милиона от тях са дължими в краткосрочен период. 266 милиона трябва да бъдат върнати до 30 юни.

Реклама

За да разполага със средства, клубът се надява да продаде Жуниор Фирпо, който се оказа разочарование. Интерес към него има от страна на "Милан"

В "Барселона" няма пари за зимни трансфери и затова спортно-техническото ръководство планира лятната селекция. "Еспорт 3" разкрива, че "блаугранас" са се свързали с колегите си от "Валенсия", за да заявят интереса си към левия защитник Хосе Гая. От "Местайя" са отговорили, че биха се разделили с испанския национал срещу около 15 млн. евро плюс бонуси. В "Барса" търсят силен конкурент на Жорди Алба, който през март ще навърши 32 години.

Поради пандемията приходите на "Барселона" са спаднали с двуцифрен процент. През сезон 2018/2019 година те са били 990 милиона евро, но през 2020-а са паднали до 855 милиона, което е отстъпление с 14 процента. На фона на кризата разходите на клуба също са спаднали, но със скромните два процента от 973 на 955 милиона евро. Заплатите в първия отбор бяха намалени през миналата година, но 80-те милиона евро надолу не са се отразили сериозно на баланса на клубните финанси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама