Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9451496 www.bgdnes.bg

Нели Рангелова пише книга за рода си

Имаме отравяне от любов, кражба на деца, злато и наказания

"В рода на баща ми има случки, свързани със злато и наказание, с отравяния и крадене на деца. А в този на майка ми пък има столетници", сподели легендарната ни изпълнителка Нели Рангелова.

От лятото насам красавицата използва паузата в концертния живот и се заема с автобиографичната си книга. Съвсем скоро тя ще бъде готова. Изпълнителката на "Мой стих" споделя с феновете си историите на двата си рода, които дълго време е издирвала. Нели признава, че научила много интересни факти за предците си, като така разбрала от кого какво е наследила като качества.

Реклама

"В рода на баща ми, който е от Северозападна България, има много интересни случки, свързани със злато и наказания, с отравяния и крадене на деца. От тях съм научила да съм упорита и да не се отказвам, защото те са имали много труден живот. Важно е нищо да не те спира по пътя, по който си тръгнала. Баба ми например е расла в ужасни условия - спала е в землянка и се е хранила с филизите на дърветата, а нощно време нарочно са я изпращали да мине сама през гората, за да я изядат вълците, та да не й дадат наследство. Въпреки всичко тя е оцеляла и е създала баща ми и респективно мен", спомня си Нели, която носи фамилията на дядо си - Рангел.

В рода на майка й пък имало доста столетници. "Баба Тина, живя до 102 г., а прабаба Мона си отиде на 104 г.", разказва Нели.

Веднага след Нова година певицата се свързала с кметската наместничка на Главановци, за да познае всички "клонове" на родословното си дърво. Оказва се, че всички са починали, само дядо й останал, от някаква испанска болест.

"Мисля, че е било или чумата, или испанският грип. И точно почнах да пиша, и пандемията се случи", вижда знамение в това певицата. Тя има вече обяснения и за силните си влюбвания. "Това пак е родова история. От любов моята прабаба са я отровили, за да се оженят за прадядо ми. После от другия ми род са женени по един-два пъти, а баща ми пък щял да се жени, когато се влюбил в майка ми. И така била освободена другата мома", смее се Нели.

62-годишната изпълнителка разбрала за себе си и откъде й идва желанието някой път да се качи на масата и да танцува. "От прадядо ми идва това."

Като била в началото на кариерата си, родителите й не искали да става певица. Само че Нели не се отказала от мечтата си и днес е една от най-успешните ни изпълнителки.

Реклама
Реклама
Реклама