Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9451604 www.bgdnes.bg

Собственичката на животното Юлия Михайлова: Внукът на Димитър Талев преби кучето ми

"Няма да коментирам, това е потъпкване на паметта на дядо ми", отсече наследникът

Внукът на писателя Димитър Талев – Климент, е пребил куче от породата хъски. Причината за насилието е, че животното е убило кокошка на наследника на писателя.

За неприятната случка алармира Юлия Михайлова, собственичка на нападнатото четириного, в специализирана група за хъскита в социалните мрежи.

Реклама

"Това е Ариа оф Бисалианс, чисто бяло хъски, дъщеря на Аризона от Голден Никол. Днес тя беше зверски пребита от "интелектуалеца" Климент Талев - внук на Димитър Талев. Всичко това за една кокошка. Предложих да му платим кокошката, но той реши да вика полиция. Написахме обяснение и полицията си свърши работата - препоръчаха ни да заведем иск. Така и ще стане, но искам всички да видят какво е направил този мизерник с хубавото ни куче. В момента се намира в Централна ветеринарна клиника с диагноза "множествена травма" и съмнение и за вътрешни травми освен външните и спукан пикочен мехур. Срам и позор! Снимките не са за деца!", пише Юлия Михайлова в специализирана група за породисти хъскита, като приложи кадри на окървавеното куче.

Смущаващата вест, гарнирана с шокиращи кървави снимки на пребитото животно, разгневи стотици стопани на породисти четириноги. "България Днес" се свърза с Климент Талев за коментар по темата.

"Не искам да коментирам, историята е преиначена, не е това, което се описва. Потъпква се паметта на дядо ми", лаконичен бе Талев, като добави, че заради грешно представената информация се е отключил здравословен проблем при член в семейството му.

Истински шокирана от нападението остава и синоптичката Никол Станкулова, която също е горд собственик на куче от породата голдън ретривър. Къдрокосата хубавица, представяща времето, сподели публикация на "България Днес" и написа гневен коментар: "Този интелектуалец вчера е пребил хъски почти до смърт. Заради нападната негова кокошка. Язък за таланта на дядо му".

Вестникът опита да се свърже с авторката на сигнала в социалните мрежи, но до редакционното приключване на броя Юлия Михайлова не отговори.

Реклама
Реклама
Реклама